Gå videre til hovedindholdet

Når man ikke er til gys, og alligevel læser en gyser



Jeg læser jævnligt boganmeldelser i diverse aviser og magasiner, og især avisen Kristeligt Dagblad, som vi holder herhjemme.

Jeg bruger tit anmeldelserne til at se hvilke bøger, som anmelderne synes om, og hvilke som lyder spændende for mig. Det er jo ikke altid, at vi læsere er enige med anmelderne, og gudskelov for det. Vi er ikke alle ens, og alle bøger passer heller ikke til os alle. Sådan er det bare!

Den 9. april får jeg læst en boganmeldelse i Kristeligt Dagblad på bogen "GRIMM - Grumme eventyr genfortalt for gamle og unge" skrevet af Benni Bødker og Kenneth Bøgh Andersen. Anmelderen i avisen havde givet den 5 ud af 6 stjerner, så jeg besluttede mig for at kigge nærmere på bogen.

Det skal lige siges, at jeg overhoved ikke, som i OVERHOVED IKKE, læser gysere. Og ser dem slet ikke som film. Jeg kan stadig huske min første gyser, som jeg så til en fødselsdag i folkeskolen hos en af mine kammerater. Jeg tror, jeg har været omkring 14-15 år. Jeg så ikke halvdelen, for jeg sad med hænderne for øjnene. Jeg har derfor accepteret, at jeg ikke skal se eller læse gysere, og sådan er det. Men alligevel gav de frygtelige billeder i avisen af bogen en form for nysgerrighed, for bogen blev præsenteret med at de gamle kendte eventyr, som Rødhætte, Hans og Grethe og Rapunzel ville være i bogen.

Jeg vidste godt, at denne bog ville være mere oprigtig, og ikke lavet om, som når Disney laver om på en oprigtig historie, og gør den mere børnevenlig. Dette var lige på og hårdt. Derfor besluttede jeg at læse bogen på bogportalen Mofibo, og så kunne jeg jo bare starte med at læse det første kapitel, og derefter beslutte om jeg skulle læse mere.

Første kapitel handlede om Hans og Grethe. Det var et eventyr, jeg var meget spændt på, for hvordan kunne dette eventyr blive lavet mere grusomt. Det viste sig ikke at være så slemt, som jeg havde frygtet, og jeg blev derfor mere nysgerrig for, hvordan de andre eventyr var. Det næste var heller ikke så slemt. Men så i midten af bogen kom der 2-3 eventyr for fuld hammer. Nøj med blod, lemlæstelse, drab og ondskab. Men jeg læste videre, og pludselig var bogen færdig.

Bogen er nem at komme igennem, dog mangler jeg de mange frygtelige billeder, illustreret af John Kenn Mortensen. Disse billeder var desværre ikke i Mofibos udgave af bogen. Og de billeder ville helt sikkert have givet et ekstra gys. Jeg indsætter et par billeder her, som I kan se.


Alle eventyrene er som titlen hedder, nogle af Brødrene Grimms eventyr. Det var dog ikke alle, som jeg kendte, men det gør bogen mere spændende, at man samtidigt kan lære lidt. Bogens 224 sider, i den fysiske bog er relativ hurtig læst, jeg fik læst dem om aftenen, hvilket måske ikke er det bedste valg for alle, for i midten af bogen var der nogle ret hårde og voldsomme historier.

Jeg er rigtig glad for, at jeg besluttede mig for at læse bogen, selvom jeg ikke er til gys. Jeg har lært en del om hvor meget, jeg som læser kan tåle at læse, og hvilke bøger jeg bare skal kaste mig ud i. Nysgerrigheden i denne sammenhæng var helt perfekt.

Jeg vil bestemt anbefale, at man læser den. Men man skal være opmærksom på de frygtelige ting, som sker i bogen. Og den er bestemt ikke for sarte sjæle. Bogen får 4 ud af 5 stjerner fra mig. Hvis billederne havde været med i bogen på Mofibo, kunne det være, at der var kommet en ekstra stjerne på.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma