Gå videre til hovedindholdet

 Anmeldelse af "Jeg er dig og du er mig"


Reklame - Jeg har i samarbejde med Forfatterskabet.dk fået lov til at anmelde bogen "Jeg er dig og du er mig", skrevet af Gitte Herdin.

Jeg var meget spændt på at læse denne bog, da jeg kunne fornemme, at bogen kunne noget mere, end "bare" at være sjov at læse. Jeg holder meget af at læse bøger, som giver mig noget, enten noget historisk, psykologisk eller med et samfundsmæssigt emne.

Så mine forventninger var høje, og jeg kunne tidligt fornemme, at når man har med sådan en bog at gøre, så kan det godt tage lidt længere tid at læse bogen, selvom den ikke er så lang, fordi der er en masse, som skal tænkes igennem. Denne bog kan nemlig tolkes på så mange måder. Man får som læser en del informationer at vide, hvor man skal tænke i psykologiske baner, og samtidig får jeg også brugt min samfundsfags timer på HF, hvor ord som Habitus og miljø kommer ind på nethinden. Jeg tænker at denne bog vil være perfekt at læse, hvis man er i gang med uddannelser indenfor psykologi, eller tænker på at arbejde inden for sundhedssystemet, eller som socialrådgiver, hvor mange af disse emner også kan være interessante. Men jo længere jeg kom i ind bogen, fandt jeg ud af, at selv min nysgerrighed også blev vækket, derfor tror jeg bestemt, at emnerne i denne bog vil ramme bredt.

Handlingen af "Jeg er dig og du er mig": Bogen handler om en pige gennem den første halvdel af sit liv. Hvordan hun fra fødslen kommer til verden, og til hvordan tiden i børnehaven og skoletiden ændrer og former hendes liv. Nogle vil nok mene til det mere uklare, for hendes tvilling, som hun bliver skilt fra ved fødslen, kommer frem igen, og gør hendes liv til et helvede.

Jeg vil ikke afsløre for meget, da denne bog meget er en tolkningsbog. Jeg er nemlig usikker på, om denne tvilling faktisk findes, eller den er en del af hendes psyke. Det kan også være at tvillingen findes, men senere bliver en del af hendes psyke, eller måske snare hendes ekstra samvittighed. Der er ingen tvivl om, at denne pige har det svært, og tunge emner som OCD, tvangstanker og selvskadende handlinger kommer frem hos mig. 

Pigen i bogen har intet navn, hvilket jeg i starten lagde en del mærke til. Men det bekræfter også bare temaet om pigens liv, til at kunne handle om hvilken som helst pige, eller anden person i det hele taget. For nogle af disse problemer sker ikke kun for piger, men kunne ske for alle gennem deres liv.

Jeg synes bestemt, at dette er en anbefalelsesværdig bog, som de fleste skulle læse. I hvert fald hvis man interesserer sig for disse emner, da den kan tolkes på så mange forskellige måder. Jeg tænker også, at man kunne læse den på diverse uddannelser, hvor man sammen kunne tale om de forskellige emner efterfølgende, og måske også finde frem til nogle måder at løse problemerne på. 

Jeg har haft denne bog med på farten i nogle dage, og det fungerer den rigtig godt til, da det ikke er den tykkeste bog, på 138 sider. Hvis du er interesseret i at læse mere om bogen, kan du finde mere information på dette link - KLIK HER

Jeg vil slutte denne anmeldelse af med et citat, som også bruges i salgsmatrialet, og forhåbentlig vil det vække mere interesse for bogen: “Hun havde lært at arbejde med kvalmen. At presse fornemmelsen nedad mod mavesækken igen. Men hun havde ikke lært at styre blodforsyningen til hjernen gennem en hals snøret sammen med et sjippetov.”

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma