Påskens rester
Jeg håber, at I har haft en god påske. Påsken er ikke ens for alle, og vi er tit opdelt i nogle kategorier, f.eks. troende og ikke-troende, og så er der måske dem midt imellem. Påsken er en stor højtid i både kristendommen og jødedommen, og nu hvor det er mere kompliceret at komme i kirken, så er det godt, at der er andre muligheder for at følge med i højtiden. Jeg har blandt andet nydt godt af at se gudstjenesterne i fjernsynet i påsken. Det kan jeg virkelig anbefale, hvis man ligesom jeg synes, at det er svært at komme af sted i kirken her i corona-tiden.
Påsken er jo for mange ikke rigtig som førhen, hvor påskefrokosterne er blevet mere intime, og retterne bliver lavet mindre, hvilket jo også kan være godt for miljøet, hvor vi i øjeblikket sikkert får spist mere op end før, hvor både påske- og julefrokosterne blev lavet så store, at man hurtigt blev træt af maden, og den blev smidt ud.
Jeg er også meget opmærksom på at kunne omdanne resterne til nye spændende retter, hvilket jeg også har gjort i år. Dette gælder ikke kun madretter, men også påskeslik, som vi sikkert er mange, som har en del af. For det ser jo så godt ud med alt det påskeslik i butikkerne, men man kan hurtigt blive træt af meget af det samme, så jeg besluttede at lave to nye ting med to slags slik, som de fleste nok har købt ind af før påske.
Det første er en påskedessert, ud af påskeskum. Jeg har brugt den påskeskum fra Cloetta. Jeg skal ikke kunne sige om andre slags også kan bruges, men mon ikke.
Påskedessert: (3 mindre desserter.)
50 g påskeskum (en halv pose)
2,5 dl piskefløde
Pynt:
2,5 dl piskefløde
I en gryde varmes piskefløden (2,5 dl) op til under kogepunktet.
Klip eller skær påskeskummet i mindre stykker, som tilsættes i fløden, når den er varm.
Rør rundt i fløden indtil påskeskummet er opløst.
Når påskeskummet er opløst, hældes blandingen i mindre skåle, eller glas, og sættes i køleskabet i mindst 3 timer, indtil desserten har sat sig.
Når desserten har sat sig, piskes den anden del piskefløde til flødeskum, og kommes i en sprøjtepose, måske med en tyl, og flødeskummet sprøjtes flot oven på desserterne. Nu er de klar til at blive serveret og spist, enten som en lækker dessert eller måske sammen med eftermiddags kaffen.
En anden idé til brug af resterne fra påskeslikket er fra noget, som de fleste af os helt sikkert har købt, eller fået i påskegaver, nemlig chokolade påskeæg. Mange elsker bare at spise chokoladen, men tit er æggene så store, at man hurtigt bliver træt af det, og i dette tilfælde kan man bruge dem til denne idé, nemlig varm chokolademælk, som man selv kan pifte op helt efter egen smag.
Varm chokolademælk:
Mælk
Chokoladeæg
Flødeskum
Mængden af mælk vælges selv efter hvor mange, som man laver kakao til. Mælken kan evt. hældes op i en kop/krus, (så man er sikkert på den rette mængde), og så op i gryden, som bliver varmet op. Kom chokoladeæg op i koppen/kruset (de chokoladeæg, som jeg har brugt, har jeg tilsat 4 æg). Når mælken er varm (den må ikke koge), hældes den over chokoladeæggene. Rør rundt til chokoladen er godt opløst. Tilsæt flødeskum, og pift den op som du selv vil, eller drik den som den er.
Kommentarer
Send en kommentar