Gå videre til hovedindholdet

Påskens rester

Jeg håber, at I har haft en god påske. Påsken er ikke ens for alle, og vi er tit opdelt i nogle kategorier, f.eks. troende og ikke-troende, og så er der måske dem midt imellem. Påsken er en stor højtid i både kristendommen og jødedommen, og nu hvor det er mere kompliceret at komme i kirken, så er det godt, at der er andre muligheder for at følge med i højtiden. Jeg har blandt andet nydt godt af at se gudstjenesterne i fjernsynet i påsken. Det kan jeg virkelig anbefale, hvis man ligesom jeg synes, at det er svært at komme af sted i kirken her i corona-tiden.

Påsken er jo for mange ikke rigtig som førhen, hvor påskefrokosterne er blevet mere intime, og retterne bliver lavet mindre, hvilket jo også kan være godt for miljøet, hvor vi i øjeblikket sikkert får spist mere op end før, hvor både påske- og julefrokosterne blev lavet så store, at man hurtigt blev træt af maden, og den blev smidt ud.

Jeg er også meget opmærksom på at kunne omdanne resterne til nye spændende retter, hvilket jeg også har gjort i år. Dette gælder ikke kun madretter, men også påskeslik, som vi sikkert er mange, som har en del af. For det ser jo så godt ud med alt det påskeslik i butikkerne, men man kan hurtigt blive træt af meget af det samme, så jeg besluttede at lave to nye ting med to slags slik, som de fleste nok har købt ind af før påske.

Det første er en påskedessert, ud af påskeskum. Jeg har brugt den påskeskum fra Cloetta. Jeg skal ikke kunne sige om andre slags også kan bruges, men mon ikke. 

Påskedessert: (3 mindre desserter.)

50 g påskeskum (en halv pose)
2,5 dl piskefløde

Pynt:
2,5 dl piskefløde

I en gryde varmes piskefløden (2,5 dl) op til under kogepunktet.
Klip eller skær påskeskummet i mindre stykker, som tilsættes i fløden, når den er varm.
Rør rundt i fløden indtil påskeskummet er opløst.
Når påskeskummet er opløst, hældes blandingen i mindre skåle, eller glas, og sættes i køleskabet i mindst 3 timer, indtil desserten har sat sig.



Når desserten har sat sig, piskes den anden del piskefløde til flødeskum, og kommes i en sprøjtepose, måske med en tyl, og flødeskummet sprøjtes flot oven på desserterne. Nu er de klar til at blive serveret og spist, enten som en lækker dessert eller måske sammen med eftermiddags kaffen.



En anden idé til brug af resterne fra påskeslikket er fra noget, som de fleste af os helt sikkert har købt, eller fået i påskegaver, nemlig chokolade påskeæg. Mange elsker bare at spise chokoladen, men tit er æggene så store, at man hurtigt bliver træt af det, og i dette tilfælde kan man bruge dem til denne idé, nemlig varm chokolademælk, som man selv kan pifte op helt efter egen smag.

Varm chokolademælk:
Mælk 
Chokoladeæg 
Flødeskum

Mængden af mælk vælges selv efter hvor mange, som man laver kakao til. Mælken kan evt. hældes op i en kop/krus, (så man er sikkert på den rette mængde), og så op i gryden, som bliver varmet op. Kom chokoladeæg op i koppen/kruset (de chokoladeæg, som jeg har brugt, har jeg tilsat 4 æg). Når mælken er varm (den må ikke koge), hældes den over chokoladeæggene. Rør rundt til chokoladen er godt opløst. Tilsæt flødeskum, og pift den op som du selv vil, eller drik den som den er.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma