Gå videre til hovedindholdet

Boganmeldelse af 'At leve er ikke nok' 

Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "At leve er ikke nok" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet. Romanen er på 462 sider og er skrevet af Anne-Kirsten Brønserud.

"At leve er ikke nok" er en samtidsroman, som handler om 1970'erne, hvor der skete store ændringer inden for faktisk alt. Man kommer omkring landliv og byliv, politik og kvinderettigheder, åbne forhold og kollektiv, og hvordan forskellene mellem klassekammerater afhænger af, hvordan man har haft det i hjemmet.

Mange af emnerne kan vi genkende i dag, og dem som har læst både politik, samfundsfag og psykologi i skolen ved, at det som vi får givet i barndommen, er det vi tager med os senere i livet, i hvert fald for de flestes tilfælde, og det er også tilfældet her i bogen. 1970'erne var en tid med Rødstrømpebevægelse, begyndende fokus på homoseksualitet, politik i de helt store gruppe, såsom DKP og VS, og alle disse emner er sammensat i denne samtidsroman, hvor vi følger Anne-Mette, Mie og Niels-Henning, som kun bliver kaldt Henner. De tre søskende er alle opdraget ens på en landejendom på Fyn, men alligevel er deres liv fuldstændig forskelligt. Anne-Mette vil ikke binde sig i sit forhold med Bjarne, hvilket betyder at de har et åbent forhold, hvor de kan være sammen med, hvem de vil. Men hvad så med den dybe jalousi hos dem begge? Og hvordan er forholdet til andre mennesker, når man er så politisk aktive, som de begge er? Mie er i et stabilt forhold, men er det lykkeligt for hende? og Henner bliver ikke tiltrukket af kvinder, og er faktisk helt forkert i sin egen krop. Han har det faktisk bedre som Henriette. Men hvordan kan man føle sig rigtig i en forkert krop, når alle omkring ham er helt anderledes?

Indimellem handlingerne hos dem alle tre har de hvert deres at kæmpe med, for selvom de har haft en stabil barndom med forældre, som der ikke var de store problemer med, så er det svært at blive accepteret i de valg, de tager. Bogen er en slags Krønike, som tager os læsere tilbage i tiden til 1973 og frem til 1979. Handlingen kører som en film, og det er nemt at blive hevet med ind i handlingen, dog er der ret meget fokus på de politiske emner, og de kan nogle gange være lidt for overtagne i handlingen.

462 sider er en kæmpe mobbedreng, har jeg hørt mange sige, når jeg har haft bogen "At leve er ikke nok" med på farten. Men selvom bogen har samme størrelse som en mursten, betyder det ikke, at den er svær at komme igennem. Godt nok skal man have interesse for emnet, for bogen kan godt til tider gå lidt i stå i flere emner, men alligevel var der ikke noget af det, som jeg ville have været foruden. Jeg vil give bogen 4 stjerner, for foruden vigtige emner, er jeg også vild med den måde forfatter Anne-Kirsten Brønserud har givet hovedpersonerne deres helt egen sjæl på. Stor anbefaling.

Hvis du er blevet interesseret i at læse mere om bogen, kan du klikke HER.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma