Gå videre til hovedindholdet

Prinsesse Elisabeths bisættelse



Hendes Højhed, Prinsesse Elisabeth, døde i tirsdags, den 19. juni. Prinsesse Elisabeth var kusine til Danmarks Dronning Margrethe, og hun har været til alle store arrangementer, som jeg har fuldt med i, både som barn, og som voksen.

Jeg er som bekendt royalist, og derfor var det naturligt for mig, at jeg fuldte med i bisættelsen, som blev sendt direkte på Billed-Bladets Facebook-side, i går 25. juni 2018. Det lykkedes mig også at tage et par skærmklip, som jeg sætter ind her, så jeg også kan huske tilbage på en speciel dag, som det var til denne bisættelse.

Et farvel er altid svært, især for den nærmeste familie, og man kunne sagtens sætte sig ind i Grev Ingolfs tåre, da han nu er den sidste tilbage af en søskendeflok på tre. 



Prinsesse Elisabeth var den ældste i søskendeflokken, datter af Arveprins Knud og Arveprinsesse Caroline-Mathilde, og barnebarn til Kong Christian X. Prinsesse Elisabeth blev bisat fra Lyngby Kirke, hvor hun også blev døbt og konfirmeret fra. Og at hun skulle stedes til hvile ved siden af Claus Hermansen var næsten en naturlighed, da de boede sammen i mange år, men aldrig giftede sig, og dermed beholdt hun sin prinsesse-titel.



Kirken var propfyldt med inviterede gæster til bisættelsen, hvor folk måtte stå i kø for at blive vist frem til den rette plads. Mængden af kærlige tanker var nem at forstå, med alle de blomster der var sendt. Der var faktisk ikke plads til alle blomsterne i kirken.

Dagens salmer var:
"Jeg er træt og går til ro"
"Den yndigste rose er funden"
"Kongernes Konge! Ene der kan".

Selvom Erik Norman Svendsen ikke længere er kongelig konfessionarius, havde Prinsesse Elisabeth talt med ham om, at det skulle være ham, som skulle bisætte prinsessen. Det var hendes ønske, og salmerne var også til at forstå, især "Jeg er træt og går til ro", da Prinsesse Elisabeth i den seneste tid har været syg, og blev passet på træningcentret Fortunen i Lyngby. Erik Norman Svendsen beskrev i sin tale ved bisættelsen, at salmen "Jeg er træt og går til ro", var valgt af Prinsesse Elisabeth, da den blev brugt som aftenbøn, da hun var barn. Hvis i har lyst til at læse Erik Norman Svendsens tale ved bisættelsen, kan i klikke på dette link.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma