Cookies med karamel
Jeg har længe søgt efter en god opskrift på cookies, som var lidt andet end "bare" chokolade. Forleden dag gik jeg i køkkenet, og prøvede mig lidt frem. Jeg kom frem til denne opskrift, som jeg vil dele her, og jeg håber, at I vil synes lige så meget om den, som jeg gør.
Til disse cookies har jeg kommet Big Ben karameller i, men man kan sikkert sagtens bruge andre slags, måske også nogle med chokolade, hvis man er til den slags.
Cookies med karamel:
140 g blødt smør
250 g brun farin
2 spsk lys sirup
1 æg
250 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kanel
75 g hvid chokolade
6-7 Big Ben karameller (gerne flere forskellige farver)
Pisk smør, brun farin og sirup godt sammen med en el-pisker. Tilsæt ægget, og pisk godt igen.
Blandt mel, bagepulver, natron, kanel og nellike, og tilsæt denne blanding i æggemassen, og pisk igen.
Hak den hvide chokolade og karamellerne, ikke for fint, men heller ikke for groft.
Vend chokolade og karamel i dejen med en dejskraber
Lav kugler af dejen, gerne med to skeer, da dejen er noget klistret, og sæt kuglerne på et fad/tallerken med mad eller bagepapir på, så de ikke sidder fast, og sæt dem i køleskabet, 1-2 timer, så de er godt kolde.
Sæt dejen på en bageplade med bagepapir, dog ikke for tæt, for hver kage bliver ret stor. Der kan ca. være 5 kager på hver plade. Hver plade bages for sig selv, i ovnen ved 175 grader i 15 minutter.
Kagerne køles godt af efterfølgende, og når de er helt kolde og tørre, vil de få den rigtige cookie sprødhed. Kagerne opbevares i kagedåser når de er helt kolde. God fornøjelse!
Kommentarer
Send en kommentar