Om at fejre en nem fødselsdag
Som mange af jer sikkert ved, så besøger jeg min mormor hver dag. Jeg laver aftensmad til både hende, samt min mor og mig hver dag. På den måde får jeg prøvet nye opskrifter af, jeg elsker nemlig at lave mad, og laver samtidigt gammeldags danske retter. Og ud fra dette var der ingen betænkning ved, at jeg selvfølgelig skulle fejre min mormors fødseldag, den 29. maj.
Tiden er der ikke altid til at stå flere timer i køkkenet, men jeg havde besluttet mig for at jeg nok skulle bage boller, en slags kage og lægge en lagkage sammen.
Jeg har længe gerne ville prøve at lave en "rigtig lagkage", med hjemmebagte bunde, kageplast, og hjemmelavede cremer. Men da tiden ikke var til det, og at jeg samtidigt heller ikke ville have, at det skulle blive en katastrofe, hvis det gik galt den første gang, gik jeg med til at købe bundene, som jeg har gjort før.
Men jeg har bestemt besluttet mig for, at jeg snart må prøve at lave "en rigtig lagkage". For det ser så nemt ud, når andre gør det, og hvor kan man lave mange forskellige smage i sådan en kage.
Tilbage til den 29. maj. Jeg havde dagen før bagt de dejligste boller, og bagt mine specielle mufins med en chokolade/mint overraskelse indeni. Og på selve dagen fik jeg lagt lagkagen sammen med vaniljecreme og bananer indeni, og flødeskum med hindbær og blåbærpynt ovenpå. Jeg fik ovenikøbet prøvet to nye krymmel varianter fra Dr. Oetker, som jeg købte forleden.
Min mormors fødselsdag var en dejlig dag, og jeg fik selvfølgelig lavet en af hendes livretter til aftensmad, nemlig flæskesteg.
Mange vil nok være nysgerrig på de muffins jeg fik lavet. Derfor har jeg valgt at sætte opskriften ind her.
Annemettes muffins med en chokolade/mint overraskelse indeni:
(12 stk)
150 g smør
150 g hvedemel
150 g sukker
3 æg
1 pakke Marabou chokolade rulle med mint smag
Pisk smørret med sukkeret med en el-pisker til sukkeret et opløst. Hvis smørret er for hårdt, så smelt det inden i en kasserolle.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt. Tilsæt mel og pisk igen.
Når dejen er pisket godt igennem, hældes det i muffinsforme. Sæt et chokolade/mint stykke i midten af hvert muffin, og sæt kagerne i midten af en opvarmet ovn, på 200 grader i 10-12 minutter, til kagerne er let gyldne.
Chokoladen har nu gemt sig inden i kagerne, og giver en god overraskelse med både chokoladen og mint smagen.
Kommentarer
Send en kommentar