Gå videre til hovedindholdet

Boganmeldelse af Dødens dønninger


Reklame/anmeldereksemplar: Jeg har fået bogen "Dødens dønninger" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet. Bogen er skrevet af Louise Winther, og det er anden gang, at jeg anmelder en af hendes bøger, så mine forventninger var høje.

"Dødens dønninger" er digte samlet i tre forskellige kapitler. Hvert kapitel er tilegnet nogen omkring Louise Winther. Første kapitel er tilegnet Louises ven Michael, og andet kapitel Louises far. 

Bogen bliver præsenteret som en bog, som handler om død og sorg, men jeg synes, at bogens handling er så meget mere end det. Hvert digt viser en form for savn og hengivenhed over for den mistede. Det er nemt at forstå at kærligheden har været tæt, og savnet er stort. Et savn som vi alle nok kan kende til, men alligevel formår Louise Winther at få os læsere til at blive berørte over savnet, og får os direkte med på sidelinjen både ved sygesengen, i den sidste stund, den sidste tid, og bagefter hvor savnet er stort. 

Levede bogen så op til mine forventninger? Jeg har læst flere digte og digtsamlinger før, og jeg må indrømme, at denne samling digte er en af de mest rørende og fængende samlinger, som jeg nogensinde har læst. Jeg var fuldstændig opslugt af bogen og af hver linje, og læste den på kort tid. Det er vigtigt at give sig tid til at læse digte stille og roligt, men jeg ville bare læse mere og mere, og er ærgerligt over at bogen allerede er slut på dens 60 sider. 

Selvom jeg blev meget rørt over bogen, sad jeg samtidig med et smil på læben tit, for Louise Winther kan lege med ordene, så de bare giver mening. Ordene leger på linjerne, og i nogle vers er der rim, så ordene næsten bliver til sang, og sangen bliver til mening. 5 store stjerner for den fine bog.

Hvis du er blevet interesseret i at læse mere om bogen, kan du klike HER

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma
Jagten på Judaskoden Reklame - Jeg har fået bogen "Jagten på Judaskoden" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af forfatterparret Krøjgaard & Jensby (Anne Krøjgaard og Louise Jensby). Bogen, som bliver kaldt et Helena Holm-mysterium, er virkelig et mysterium fra start til slut. "Jagten på Judaskoden" handler om Helena Holm, som er arkæolog, og er sat på en stor sag, sammen med alle de andre kanoner i branchen. Men der går ikke længe før et mord bliver begået. Helena bliver sendt videre til Israel, og vi som læsere kommer helt ned i den historiske, religiøse og arkæologiske fortælling om vores fortid. Flere mord bliver begået, og Helena må rejse til flere fantastiske steder for at kæmpe for sit liv, for hvem vil slå ihjel for at finde den hemmelige skat? Og hvad er den hemmelige skat? Vi kommer ned under jorden i hemmelige huler, ind på kendte museer for at se på glemte stentavler, samt ind i de trygge rammer, da Helena møder sikkerhedsvag