Ugens opskrift - Pærekage
Det er endnu en gang blevet mandag, og ugens opskrift venter på at komme ud til jer. Som jeg tit forklarer i mine ugens opskrifter, eksperimenterer jeg ofte i køkkenet, og denne uges opskrift, er også en eksperimenteret opskrift, og endda en opskrift jeg selv har fundet på.
Jeg manglede nemlig en opskrift på en kage med pære, og som samtidig kunne bruges her i december måned. Jeg ville nemlig gerne have, at den var lidt julet i smagen. Jeg synes faktisk at det lykkedes rigtig godt, og jeg håber, at I vil synes det samme.
Annemettes Pærekage:
500 g pære (gerne meget modne)
150 g mel
150 g margarine
3 æg
150 g sukker
2 tsk. kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt nellike
2 tsk. karamel ekstrakt (fås hos Dr. Oetker)
Tænd ovnen på 175 grader. Skræl pærerne, og fjern kernehuset. Læg pærerne løbende i en skål med 2 tsk. karamel ekstrakt og vand så pærerne er dækket. De skal ligge i vandet imens alle pærerne bliver ordnet, ellers bliver de brune. Skær pærerne ud i tern, og kog dem i en gryde, til det bliver en god pæregrød. Tilsæt evt. lidt af karamelvandet, og evt. sukker, hvis pærerne ikke er søde nok. Kog indtil pærerne er godt møre, smag på dem løbende. Der må gerne være lidt bid i pærerne, da de jo også skal i ovnen.
Pisk margarine og sukker med en håndmixer. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk imellem dem. Bland mel med kanel, ingefær og nellike, og hæld det i æggemassen. Blandet det godt.
Beklæd en sandkageform med bagepapir, og hæld dejen i formen, OBS. Lad en lille rest af dejen være i skålen, da det skal på kagen til sidst. Hæld pæregrøden oven på dejen. Hæld gerne grøden gennem en sigte, da der ikke skal for meget væde i kagen. Tilsæt den sidste del dej oven på pæregrøden.
Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter. Tjek med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdig. Hvis der hænger dej på nålen skal kagen have lidt mere.
Kagen er perfekt til en hyggestund, enten til eftermiddagskaffen, eller til aftenhyggen foran tvet, evt. mens der bliver set julekalender. Jeg håber, at I vil elske kagen, så meget som jeg gør.
God fornøjelse og velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar