Opskrift på Annemettes løgsovs
På min Instagram viser jeg næsten hver aften min aftensmad frem. Jeg præsenterer hver aften på story og film, hvad menuen står på, og der bliver tit også fremvist desserter eller andet bagværk, som jeg får tryllet frem, mens maden nogle gange passer sig selv.
Jeg
elsker at give inspiration til andre. Andre som måske synes, at aftensmaden kan
være svær at finde på. Det er absolut ikke fordi jeg er en stor kok i et
køkken, dog elsker jeg at lave mad. Og jeg ved fra dem som følger mig på
Instagram, at det giver dem gode ideer, og jeg får tit spørgsmål til opskrifter
på diverse bagværk og mad generelt.
Torsdag
og fredag i denne uge, fik jeg lavet paneret flæsk, og selvom man tit laver
persillesovs til, havde jeg større lyst til løgsovs, ligesom vi altid fik når
min mormor stod og kokkererede paneret flæsk. Jeg har før lavet løgsovs, men I kender
det sikkert, at når det er noget tid siden, og når man samtidig stresser gennem
hverdagen, glemmer man tit hvordan visse ting bliver til. Men i denne uge fik
jeg som sagt tænkt nærmere over, hvordan min løgsovs skulle være, og jeg fik
skrevet opskriften ned, da jeg på Instagram fik en del spørgsmål og blev også
spurgt om en opskrift. Som I kan se, er det en nemmere og økonomisk god
opskrift, hvor vi alle vist kan være med.
Opskriften
svarer til ca. 1 person, hvis man er glad for sovs, ellers to personer.
Løgsovs:
1
mellemstort løgFedtstof (smør eller margarine)
Vand
Meljævning (mel og vand)
Bouillon – Jeg bruger ”Fond Du Chef – Chicken – bouillon fra Knorr
Fløde (gerne piskefløde) – Svarende til ca. 0.5 dl.
Salt og peber
Pil
løget, halver det, og skær det i tyndere skiver.
Steg
løgskiverne i margarine/smør i en kasserolle indtil de er faldet lidt sammen.
De skal ikke tage farve. Tilsæt vand over løget, så det er lidt mere end dækket. Tilsæt også bouillon. Jeg bruger ”Fond Du Chef – Chicken – bouillon fra Knorr, som giver en rigtig god smag.
Lad ”sovsen” simre i ca. 3-4 minutter.
Lav en meljævning, eller brug maizena hvis I er mere tryg ved det. Lav sovsen lidt tykkere end normalt. Lad sovsen koge lidt så melsmagen forsvinder. Tilsæt til sidst fløde.
Smag til med salt og peber. Jeg tilføjede lidt citronpeber, som er rigtig godt til at fremhæve det lidt sødmefyldte løg.
Jeg håber, at I fik lidt god inspiration, og også vil lave lidt andet end brun sovs og persillesovs.
Kommentarer
Send en kommentar