Gå videre til hovedindholdet

Opskrift på Annemettes løgsovs

På min Instagram viser jeg næsten hver aften min aftensmad frem. Jeg præsenterer hver aften på story og film, hvad menuen står på, og der bliver tit også fremvist desserter eller andet bagværk, som jeg får tryllet frem, mens maden nogle gange passer sig selv.

Jeg elsker at give inspiration til andre. Andre som måske synes, at aftensmaden kan være svær at finde på. Det er absolut ikke fordi jeg er en stor kok i et køkken, dog elsker jeg at lave mad. Og jeg ved fra dem som følger mig på Instagram, at det giver dem gode ideer, og jeg får tit spørgsmål til opskrifter på diverse bagværk og mad generelt.

Torsdag og fredag i denne uge, fik jeg lavet paneret flæsk, og selvom man tit laver persillesovs til, havde jeg større lyst til løgsovs, ligesom vi altid fik når min mormor stod og kokkererede paneret flæsk. Jeg har før lavet løgsovs, men I kender det sikkert, at når det er noget tid siden, og når man samtidig stresser gennem hverdagen, glemmer man tit hvordan visse ting bliver til. Men i denne uge fik jeg som sagt tænkt nærmere over, hvordan min løgsovs skulle være, og jeg fik skrevet opskriften ned, da jeg på Instagram fik en del spørgsmål og blev også spurgt om en opskrift. Som I kan se, er det en nemmere og økonomisk god opskrift, hvor vi alle vist kan være med.

Opskriften svarer til ca. 1 person, hvis man er glad for sovs, ellers to personer.

Løgsovs:
1 mellemstort løg
Fedtstof (smør eller margarine)
Vand
Meljævning (mel og vand)
Bouillon – Jeg bruger ”Fond Du Chef – Chicken – bouillon fra Knorr
Fløde (gerne piskefløde) – Svarende til ca. 0.5 dl.
Salt og peber

Pil løget, halver det, og skær det i tyndere skiver.
Steg løgskiverne i margarine/smør i en kasserolle indtil de er faldet lidt sammen. De skal ikke tage farve.
Tilsæt vand over løget, så det er lidt mere end dækket. Tilsæt også bouillon. Jeg bruger ”Fond Du Chef – Chicken – bouillon fra Knorr, som giver en rigtig god smag.
Lad ”sovsen” simre i ca. 3-4 minutter.
Lav en meljævning, eller brug maizena hvis I er mere tryg ved det. Lav sovsen lidt tykkere end normalt. Lad sovsen koge lidt så melsmagen forsvinder. Tilsæt til sidst fløde.
Smag til med salt og peber. Jeg tilføjede lidt citronpeber, som er rigtig godt til at fremhæve det lidt sødmefyldte løg.

Til 3 personer brugte jeg to store løg + et lidt mindre. Men vi er også vilde med sovsen. Og til især svinekød smager det himmelsk. Vi spiser det tit til paneret flæsk.

Jeg håber, at I fik lidt god inspiration, og også vil lave lidt andet end brun sovs og persillesovs.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pelle og Karls Magiske Julerejse Reklame - Jeg har fået bogen "Pelle og Karls Magiske Julerejse" tilsendt af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af Tanja Skogset, og er indtil videre første bog i en serie på to bøger. Bogen handler om Pelle og Karl, som er bedste venner. De to drenge går i klasse sammen, men en dag sker der noget, som bringer dem endnu tættere sammen. Pelle har aldrig i sine ni år fejret jul, og hans forældre, og hans tipoldefar på 123 år, har aldrig forklaret hvorfor. Pelle har aldrig rigtig tænkt over hvordan hans tipoldefar kunne være så gammel, men en dag finder Pelle ud af at Julius (tipoldefar) har en relation til Grødstrup. Men hvad er Grødstrup? Det finder de to drenge ud af fyldt med magi. De kommer ind i nissernes verden, og så vil jeg ikke fortælle mere, for det er virkelig en bog man selv skal læse. Bogen er en sød oplæsningsbog eller endnu bedre, en bog for de læselystne børn, hvor bogen er hurtig læst her i november og december måned. Bo...
Ekstra glød til ansigtet med C-vitamin Reklame - I samarbejde med Smartson, er jeg blevet udvalgt til at teste Revitalift Vitamin C Hydrating Glow Cream fra L'Oreal Paris. Jeg var meget spændt på at teste denne C-vitamin creme, først og fremmest fordi jeg aldrig har prøvet C-vitamin i min hudpleje før, og fordi jeg tænkte, at det ville være den perfekte tid lige nu til at bruge en creme med C-vitamin og samtidig få fin glød, som den jo lover i navnet. Revitalift Vitamin C er en spændende serie af produkter, som alle gør noget godt for huden, både hvad angår spændstighed og glød. Denne Hydrating Glow Cream er en dagcreme, som er egnet til alle hudtyper, og giver glød og fugt. Cremen er blandt andet tilsat C-vitamin, E-vitamin, glycerin og salicylsyre, som giver fugt i op til 24 timer, reducerer rynker, giver en glattere hud og minimerer porer. Jeg elsker simpelthen denne creme. Den er så let, men samtidig lidt fed i konsistensen, og jeg vil faktisk sige, at den smelter ind i huden, ...
Vinterens redning fra CeraVe Reklame - I samarbejde med CeraVe og Smartson er jeg blevet udvalgt for fjerde gang til at teste produkter fra CeraVe. Det er endnu en gang produkter fra CeraVe, som jeg ikke har prøvet før, nemlig: CeraVe Hydrating Cream-To-Foam Cleanser - 236 ml CeraVe Advanced Repair Ointment - 50 ml CeraVe Hydrating Cream-To-Foam Cleanser , er en skummende ansigts rens. Rensen skummer som sagt, og fugtgiver samtidig huden. Den fjerner effektivt både makeup og det snavs, som vi har fået på huden i løbet af dagen. Rensen har rigtig mange gode egenskaber, og indeholder mange gode syrer og ceramider, som du kan læse mere om på de følgende links, som jeg sætter ind. Alt i alt er der gode fugtgivende ingredienser i, som fugter huden i løbet af dagen. Derfor er det en rens som anbefales at blive brugt om morgenen og/eller om aften. CeraVe Advanced Repair Ointment , er en gelcreme, som kan bruges som en beskyttende hinde, som f.eks. en SOS-creme. Den passer perfekt til den køli...