Gå videre til hovedindholdet

Boganmeldelse af Drengen der ville være poet

Reklame - Jeg har fået bogen "Drengen der ville være poet" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet.dk. Bogen er skrevet af forfatteren Poul Henning Nielsen. 

Bogen "Drengen der ville være poet" var blevet omtalt, som en komisk bog fyldt med humor, og jeg var derfor spændt på at læse den, for humor kan være så mange ting. Selvom de fleste mennesker siger, at de vægter humor højt hos andre mennesker, så synes jeg, at humor er et meget bredt begreb. Det er jo ikke alle former for humor, man synes er lige sjove, men det vigtigste er vel, at vi kan synes, at vores egne jokes er de sjoveste.

Tilbage til bogen "Drengen der ville være poet", så handler den om journalisten Sigurd Holm Hansen, som bliver sendt ud til et plejehjem kaldet 'Perleporten' fordi han skal interviewe Danmarks ældste mand, Emil Sortsyn. Emil Sortsyn fylder 114 år, men da Sigurd Holm Hansen ankommer til plejehjemmet, finder han ud af at Hr. Sortsyn er død. Hvordan klarer man at skrive en artikel om en afdød fødselar? Man får selvfølgelig kontakt med Sortsyns værelseskammerat Fritz Kridtpibe. Resten af bogen handler om hele Sortsyns liv fortalt af Kridtpibe, og vi kommer virkelig ud i nogle fantasifulde historier, hvor Kridtpibe virkelig har alle detaljer med.

Bogen var en interessant bog. En til tider sjov og medrivende bog, men også lidt en bog hvor man skulle holde godt fast, for at kunne følge med, for forfatteren og selvfølgelig Fritz Kridtpibe kastede virkelig en masse handling og historier op i luften, hvor de ikke altid blev grebet igen. Jeg må indrømme, at jeg har haft svært ved at holde fokus på bogen flere gange, og selvom bogen "kun" er på 212 sider, så var den for mig tung at komme igen.

Humoren er meget bred i bogen. Vi kommer både blandt almindelig direkte humor, overdrivelser, dobbelte betydninger og til tider også de mere moderne 'far jokes'. Jeg var rigtig godt underholdt af humoren, hvor jeg flere gange brød ud i latter, og andre gange tænkte "ha ha ha" fordi det var så langt ude, at det var sjovt. Det er klart, at man skal have en bred humor-skala for at kunne synes, at hele bogen er sjov. Jeg er også ret vild med navnene på de medvirkende i bogen, og man kan virkelig mærke forfatterens fantasi.

Forfatteren Poul Henning Nielsen har gjort romandebut med denne bog, og har ladet sig inspirere af Marx Brothers og Monty Python, og hvis man er til denne form for humor og satire, så er bogen "Drengen der ville være poet" bestemt en bog for dig. 

Jeg har haft mange blandede følelser med denne bog. Til tider var jeg slet ikke vild med den, og tænkte at den kun skulle have 1 stjerne, men andre steder trak humoren og fantasien den op igen, og jeg er nået frem til at bogen skal have 3 stjerner. Det er helt sikkert, at hvis man er ellevild med Marx Brothers og Monty Python, så vil bogen få flere stjerner, og det kunne måske være en oplagt julegave til manden i familien, da jeg tænker, at det er flest mænd, som er vilde med denne genre. Klik HER for at læse mere om bogen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma