Ugens oplevelse - hyldebær-idyl
Som jeg skrev i sidste uge, da jeg omtalte, at jeg ville skrive et Ugens arrangement-indlæg hver uge, vil der komme uger, hvor der enten ikke sker så
meget, eller der er uger, hvor der ingen arrangementer er.
Men
hvad er et arrangement egentligt, er jeg kommet til at tænke på. For et
arrangement for mig, er mange gange en oplevelse, og en oplevelse behøver
jo ikke at være en offentlig kulturel ud-af-huset-oplevelse. Det kan jo
også være en oplevelse, jeg selv har haft, enten med en positiv
oplevelse med en selvforkælelse, eller en stor oplevelse i køkkenet, som
bare fortjener noget større opmærksomhed, som et blogindlæg som dette
kan gøre.
Hvert
år føler jeg, at jeg i køkkenet prøver nye ting af, og nogle gange
overskrider mine egne grænser. Det behøver altså ikke at være en dårlig
ting at overskride grænser. Jeg bliver tit nødt til at gøre det, da jeg
er en meget genert person, og har det bedst under vante omgivelser.
Men alligevel er jeg så stolt af mig selv, når jeg har prøvet nye ting
af, selvom jeg inden tænkte, at det ikke var muligt for mig (dårlig
selvværd).
I
sidste uge havde jeg en stor oplevelse, da en person i mit netværk
spurgte, om jeg havde lyst til at komme forbi og plukke hendes hyldebær.
Hun skulle ikke bruge dem, og jeg var nysgerrig på at lave hyldebærsaft.
Kender I det, når man aldrig har prøvet en ting før, og den virker meget uoverskuelig og overvældende.
Jeg
kastede mig ud i at lave ca. 1,5-2 liter hyldebærsaft efter opskrift
fra Valdemarsro (dog uden timian), og jeg har aldrig troet, at det skulle
være så let. Godt nok er det et arbejde at skylle bærrene (det skal
lige siges, at jeg ikke pillede bærrene fuldstændig fra grenene) men der er
alligevel en del at gøre, når diverse dyr og snavs skal renses af.
Tilberedningen
er det hele værd, når man efter kogningen står med den lækreste saft i
den smukkeste røde farve. Udover at saften smager godt, så er den også
fyldt med gode vitaminer. En kop varm hyldebærsaft er perfekt til den
koldere tid, som vi er i nu, og jeg kan bestemt anbefale jer at lave
saften selv. Selvom bærrene er ved at være på retur nu, kan det være, at I er heldige at møde et hyldebærtræ fyldt med de modne sorte bær, og så vil jeg bare sige: Kast jer ud i det!
Kommentarer
Send en kommentar