Vandbakkelses mareridt?
Det er blevet tid til at kigge tilbage på ugen, som lige er gået. Mange gange sker der en masse, men det hjælper alligevel at tænke på det vigtigste, eller det som gjorde ugen til noget helt specielt. Det der tit gør ugen til noget specielt for mig er, når man har haft en succes, og den succes, som var størst hos mig i sidste uge var, at jeg lavede mine egne vandbakkelser.
Som I ved, elsker jeg at eksperimentere i køkkenet, og sidste år lavede jeg vandbakkelser på den nemme måde, hvor jeg købte en pose fra DanÆg, og kun skulle tilsætte vand. Det var så nemt, og det kan anbefales, hvis det enten skal gå hurtigt, eller man er lidt nervøs over at skulle lave sin vandbakkelsesdej fra bunden. Du kan evt. læse mere om min oplevelse ved at klikke HER og HER.
Vandbakkelser er nemlig en dej, som altid har været en problem-dej, i hvert fald når man taler med andre om det. Vandbakkelserne kan nemlig falde sammen, hvis de bliver taget ud af ovnen for tidligt, og man må hverken trampe i gulvet, eller åbne ovnlågen for tidligt, for så kan det samme ske.
Da jeg prøvede den nemme løsning sidste år, besluttede jeg mig for at kaste mig ud i at lave fastelavnsboller af vandbakkelses dej helt fra bunden, da det er min favorit. Bollerne bliver ikke for tunge, og når man tilsætter en selvvalgt bærskum/flødeskum og smag bagefter, så er det vidunderligt.
Jeg fandt en relativ nem opskrift, og begyndte en aften, hvor det gik rigtig fint. Jeg lod dem køle af til næste dag, hvor jeg piskede en flødeskum, hvor jeg tilføjede jordbærsyltetøj, så det blev en luftig bærskum, sammen med lidt ekstra jordbærsyltetøj. Jeg kan bestemt anbefale at kaste sig ud i at lave vandbakkelser, dog vil jeg lade jer overveje om vandbakkelserne har fået nok i ovnen på den tid som står i opskriften. I den opskrift jeg brugte skulle de være i ovnen i 35 minutter, og det var for kort tid, for de var næsten ved at falde sammen. Derfor er jeg blevet anbefalet af min farmor at give dem 10 minutter ekstra, end der står i opskriften. Det skal selvfølgelig være med måde, for man må holde lidt øje gennem ovnlågen, så de ikke bliver for mørke.
Det blev en himmelsk mundfuld, og man kan jo dekorere dem, som man vil. Jeg smeltede lidt mælkechokolade, som jeg kom ovenpå bollerne, og det blev de bestemt ikke ringere af. Dette er anden gang, at jeg har lavet fastelavnsboller i år, første gang var af en gærdej, også med flødeskum. Hvis du er interesseret i at læse om den oplevelse, kan du klikke HER, ellers håber jeg, at du blev inspireret til at kaste dig ud i hvad du vil, og få en succes ud af det.
Kommentarer
Send en kommentar