Gå videre til hovedindholdet

Vandbakkelses mareridt? 

Det er blevet tid til at kigge tilbage på ugen, som lige er gået. Mange gange sker der en masse, men det  hjælper alligevel at tænke på det vigtigste, eller det som gjorde ugen til noget helt specielt. Det der tit gør ugen til noget specielt for mig er, når man har haft en succes, og den succes, som var størst hos mig i sidste uge var, at jeg lavede mine egne vandbakkelser.

Som I ved, elsker jeg at eksperimentere i køkkenet, og sidste år lavede jeg vandbakkelser på den nemme måde, hvor jeg købte en pose fra DanÆg, og kun skulle tilsætte vand. Det var så nemt, og det kan anbefales, hvis det enten skal gå hurtigt, eller man er lidt nervøs over at skulle lave sin vandbakkelsesdej fra bunden. Du kan evt. læse mere om min oplevelse ved at klikke HER og HER.

Vandbakkelser er nemlig en dej, som altid har været en problem-dej, i hvert fald når man taler med andre om det. Vandbakkelserne kan nemlig falde sammen, hvis de bliver taget ud af ovnen for tidligt, og man må hverken trampe i gulvet, eller åbne ovnlågen for tidligt, for så kan det samme ske.

Da jeg prøvede den nemme løsning sidste år, besluttede jeg mig for at kaste mig ud i at lave fastelavnsboller af vandbakkelses dej helt fra bunden, da det er min favorit. Bollerne bliver ikke for tunge, og når man tilsætter en selvvalgt bærskum/flødeskum og smag bagefter, så er det vidunderligt. 

Jeg fandt en relativ nem opskrift, og begyndte en aften, hvor det gik rigtig fint. Jeg lod dem køle af til næste dag, hvor jeg piskede en flødeskum, hvor jeg tilføjede jordbærsyltetøj, så det blev en luftig bærskum, sammen med lidt ekstra jordbærsyltetøj. Jeg kan bestemt anbefale at kaste sig ud i at lave vandbakkelser, dog vil jeg lade jer overveje om vandbakkelserne har fået nok i ovnen på den tid som står i opskriften. I den opskrift jeg brugte skulle de være i ovnen i 35 minutter, og det var for kort tid, for de var næsten ved at falde sammen. Derfor er jeg blevet anbefalet af min farmor at give dem 10 minutter ekstra, end der står i opskriften. Det skal selvfølgelig være med måde, for man må holde lidt øje gennem ovnlågen, så de ikke bliver for mørke.



Det blev en himmelsk mundfuld, og man kan jo dekorere dem, som man vil. Jeg smeltede lidt mælkechokolade, som jeg kom ovenpå bollerne, og det blev de bestemt ikke ringere af. Dette er anden gang, at jeg har lavet fastelavnsboller i år, første gang var af en gærdej, også med flødeskum. Hvis du er interesseret i at læse om den oplevelse, kan du klikke HER, ellers håber jeg, at du blev inspireret til at kaste dig ud i hvad du vil, og få en succes ud af det.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma