Efter påske
Påsken i år har været en påske lige efter mit hoved. Jeg har både været sammen med familien, jeg har været til mad-komsammen, har været kreativ, og fået slappet lidt af.
Jeg begyndte påsken allerede tirsdag, og fik besøgt min familie i nogle dage, hvor vi fik holdt en stor påskefrokost hos min mormor. Der manglede bestemt ikke mad, og vi gik alle overmætte fra bordet. Det er altid svært til både jule- og påskefrokoster, for der skal ikke mangle noget, og man laver altid for meget mad. Men ingenting bliver smidt ud, for nogle ting kan fryses ned, og andre ting blev fordelt rundt, så jeg også tog lidt mad med hjem.
Da jeg var hjemme i Næstved alligevel, tog jeg min mor med på Starbucks, da jeg så, at de havde fået en ny drink i sortimentet. Det er godt nok en drik, som kun er i en kort periode, så vi måtte skynde os afsted inden påske-lukkedagene. Drikken er en Frappuccino og hedder Forglem-mig-ej, og smager af vanilje og appelsin. Den bliver serveret i en rigtig plastik-kop med låg og sugerør, som man kan bruge igen og igen, det betyder så også, at den er lidt dyrere end de normale drikke, men det er det værd, for kopperne er så flotte. Det var en spændende oplevelse, og den smagte dejlig mildt, og drikken er perfekt her til foråret. Det var ikke en wow-smag, men sammen med flødeskum på toppen, så var det en dejlig drik.
Nu vi er ved nyheder i påsketiden, så vil jeg også fortælle om, at jeg har fået smagt Påske Snøfler, som gav et ekstra lille pift til påskebordet. Snøflerne er pyntet med gul og hvid glasur, hvor farverne gør dem perfekte i påsken. Smagen er der ikke noget nyt ved, de smager som de almindelige Snøfler, så det er "bare" farven, som giver det ekstra, og emballagen er så flot, at den faktisk godt kunne have været givet i gave til den værtinde, som måske holder påskefesten.
Selvom jeg elsker at prøve nyheder, så elsker jeg også at lave mit eget bagværk, og det har jeg også gjort i påsken, hvor jeg fik bagt den flotteste påskekage, bestående at en digestive-kikse-bund, en citronfromage, og en citron-gelé på toppen. Jeg fik lavet kagen til påskedag, hvor vi herhjemme havde familiebesøg, og kagen faldt i god jord. Kagen er dejlig frisk, og er perfekt efter en lidt tungere middag, hvor kagen giver en friskhed, man tit har brug for. Kagen tog en del tid at lave, men det var planlagt, at jeg brugte det meste af eftermiddagen dagen før, da den har brug for at sætte sig i flere etaper. Citronfromagen i ca. 3 timer, og geléen i hvert fald en time. I mit tilfælde fik den tid natten over og mere til, og det var dejligt befriende, at det ikke blev en stressende oplevelse at lave en mere kompliceret kage.
Samme dag (påskedag) var vi også på vennebesøg, hvor vi fik en af de traditioner, som hører påsken til, nemlig lam. Lammekød er virkelig en tradition i påsken, som kommer helt tilbage fra Jesus-tid, og du kan læse mere om det, ved at klikke HER
Påsken betyder meget forskelligt for os alle sammen. Mange går i kirke, det har jeg desværre ikke nået, men jeg har fulgt med i gudstjenesterne herhjemme. Nogle bruger fridagene på at ordne alt det, som man ikke når i hverdagen, oprydning, havearbejde, eller der er måske noget i hjemmet, som skal opfriskes. Og så er der tiden til familie og venner, måske i form af påskefrokoster og god mad. Hvad enten påsken betyder for dig, så håber jeg, at du har nydt helligdagene.
Kommentarer
Send en kommentar