Lækkerier på en hverdag
Som I ved, elsker jeg at nyde livet med diverse lækkerier. Når vi får gæster herhjemme, sørger jeg gerne for, at der er hjemmebagt kage, eller hjemmelavede desserter. Jeg går også gerne i køkkenet og eksperimenterer, hvis jeg har oplevet, at det bagværk jeg køber, har skuffet mig.
Det er i dag to uger siden, at det var Store Bededag, og aftenen inden er det jo en tradition, at vi spiser hveder. Jeg har i mange år spist hveder, ja faktisk altid aftenen inden Store Bededag. Jeg har en enkelt gang bagt dem selv, da jeg boede i Sverige, da man i Sverige jo ingen tradition har med hveder, så der var jeg nødt til at bage dem selv. Derefter har jeg købt dem igen, da jeg flyttede tilbage til Danmark, og jeg var faktisk lidt skuffet over dem, og ønskede hvert år, at næste år burde jeg bage dem selv. Skuffelsen kommer af, at jeg ikke synes at de smager af nok. Kardemomme-smagen mangler især, og det kan man jo kun gøre noget ved, ved at bage dem selv.
Der er ikke noget svært ved at bage hveder, det er jo faktisk ligesom en bolledej. Det som nok holder folk tilbage fra at bage dem selv er, at man skal sætte dem tættere end boller, så de kommer til at ligne et slags brydebrød. I år gjorde jeg noget ved det, og fik bagt dem selv. Jeg fik ikke sat dem helt tæt nok, så de hævede mere til siden frem for opad, og det resultat blev jeg lidt ked af, men smagen var i top.
Det er vigtigt for mig, at de ting jeg bager eller det mad, som jeg præsenterer på de sociale medier, ser godt ud, og det er jeg nok ikke den eneste, der mener. Smagen er selvfølgelig det vigtigste, men hvis både smag og udseende er i top, så kan det ikke blive bedre. Det har bestemt ikke afholdt mig fra at bage mine egne hveder igen til næste år, og der skal de så sættes endnu tættere. Kun ved at hoppe op på hesten igen, kan man gøre sig endnu bedre, og forhåbentlig lære af sine fejl.
Den seneste uge har jeg også bagt kage, nemlig blåbær muffins, og der fik jeg lejlighed til at prøve min dej-dispenser, som jeg har købt for et stykke tid siden. Det er nemmere, når man skal fylde muffins formene op, at man har sådan en dispenser, dog er den ikke så god til de cremede deje, da konsistensen bliver lidt for tyk til dispenseren, og det er nok en, som jeg for det meste vil bruge til pandekage-, æbleskive- og vaffeldeje.
Opskriften på blåbær muffinene blev ret god, og det er lækkert med en vaniljedej fyldt med blåbær.
Det er nemt at finde en let opskrift på en kage eller muffins, og jeg kan virkelig anbefale at bage selv, da det tit er både billigt og nemt, og det smager da også ekstra godt, når man har bagt det selv. Derudover er det den største glæde at få anerkendelse fra ens gæster på det mad eller hjemmebag, man har lavet.
Kommentarer
Send en kommentar