Boganmeldelse af Lille Kriger
Reklame / anmelder-eksemplar: Jeg har for noget tid siden fået bogen "Lille Kriger" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet. Bogen er skrevet af Gitte Herdin, og er udgivet i 2020.
Bogen handler om jeg-personen, som virkelig har en skøn fantasi. Han bor sammen med hans familie, som består af mor, far, storebror og lillesøster. Han er vild med ninjaer og udforsker ninja-tekniker, som en træning, og er virkelig en almindelig dreng, som har mange tanker. Vi følger ham i hverdagen, weekenderne og de specielle dage, hvor de har besøg af mormor. Skoletiden for ham er svær, men han finder både trøst og nysgerrighed ved pedellen. Pedellen har sin helt egen historie, og har mén efter den, men det gør ikke jeg-personen bange, selvom de andre børn er. Hvert kapitel har hver sin handling, og kan sagtens læses uafhængigt af hinanden.
Pedellen er med i flere af kapitlerne, og han bliver udstillet lidt som en mystisk person, som man kan blive bange for. Men handlingen og beskrivelsen af ham i sidste kapitel gjorde mig meget varm om hjertet, og jeg følte mig helt lykkelig, for det var som om, at jeg-personen og pedellen virkelig kunne føle et sammenhold og en særlig forbindelse, som de ikke har haft før. Det gav mig i hvert fald en følelse af, at ingen af dem nu var alene.
"Lille Kriger" bliver beskrevet som en børne og ungdomsbog. Jeg læser tit børnebøger, men det er sjældent, at jeg anmelder dem her inde på bloggen, men hvis der er stemning for det, så er jeg også opsat på det. Det handler ikke altid om, at man skal finde bøger, som passer til én selv, man skal måske også en gang imellem finde bøger til dem man kender, og det er jo altid populært at finde bøger at give i gave til børn, og ved at læse en anmeldelse på en børnebog, kan man hurtigt finde ud af, om den bog passer til det barn eller det unge menneske, som man kender.
"Lille Kriger" er måske mere en ungdomsbog end en børnebog. Eller måske en højtlæsnings- og samtalebog, for der er gode emner i bogen, som er godt for børn at få snakket om bagefter, eller efter hvert endt kapitel. Fortællingerne i bogen handler om jeg-personen, som er et barn, men jeg synes at skrivemåden er lidt mere voksent. Jeg får direkte tilbageblik til min barndom i næsten hver historie, og kan virkelig forstå hovedpersonen, både i familie relationer, men især i skolen, hvor det kan være svært at passe ind, hvis man har nogle forskelligheder. I flere andre boganmeldelser bliver drengen beskrevet som ordblind, hvilket jeg ikke kan se. Jeg ser en dreng, som har svært ved at passe ind, og måske er lidt for kreativ til at passe ind i en kasse, som mange både børn og voksne bliver tvunget til at passe ind i. Jeg kan anbefale alle at læse denne bog. Både børn og voksne, men min anbefaling er alligevel at bruge den som højtlæsnings- og samtale bog, og brug tiden bagefter på at tale om emnerne med dit barn. Emnerne kan også være brugbare for voksne, som arbejder med børn, for eksempel folkeskolelærer og pædagoger.
Hvis du er blevet nysgerrig, og vil vide mere om bogen "Lille Kriger", eller du vil måske vide hvordan du kan få fingrene i bogen, så kan du klikke HER.
Det er ikke første gang, at jeg har læst en bog af forfatter Gitte Herdin. I oktober 2020 læste jeg bogen "Jeg er dig og du er mig". Hvis du vil læst anmeldelsen på den bog kan du klikke HER.
Kommentarer
Send en kommentar