Gå videre til hovedindholdet

Hyldeblomster i naturen


I øjeblikket er jeg rigtig kreativ i køkkenet, og bliver tit inspireret af de ting, som sker i naturen lige nu. Vores haver er fyldt med spirende grøntsager og frugtbuske i store mængder, og jeg viser glædeligt alting frem på min nye Instagram-konto @AnnemettesParadis . Så hvis du er nysgerrig på, hvad som spirer i øjenblikket, enten fordi du ikke selv har en have, eller fordi vi skal finde inspiration hos hinanden, så følg endelig siden, og vi kan måske få en dialog i gang. Jeg elsker nemlig også at finde inspiration i andres haver. Det er nemlig første gang, at jeg har adgang til en have med mine afgrøder, indtil nu har jeg kun erfaring med planter og blomster på en altan, og ellers indenfor i en vindueskarm. Der er ikke så stor forskel fra altan til højbede, dog er der de irriterende dræbersnegle, som jeg ikke er så gode venner med, men ellers er det bare at kaste sig ud i at få en masse ting til at gro, og der er da ikke noget bedre end at gå udenfor og hente de ingredienser, som man skal bruge til dagens madlavning, og på den måde også få inspiration til dagens aftensmad.



Det bliver nok også sådan, at jeg finder inspiration i at lave mine egne opskrifter. Det sker nemlig tit i øjeblikket, at jeg søger efter opskrifter på de ting, som jeg finder på min vej i naturen, og ikke kan finde det helt rigtige, også er der jo kun en ting at gøre, og det er at lave sin egen opskrift.

Dette er sket ved de seneste 3 ting jeg har lavet i køkkenet, og de kommende uger vil jeg skrive opskrifterne ned, og dele dem med jer herinde. Det seneste store eksperiment i køkkenet har været at lave vores egen hyldeblomstsaft. Jeg er opvokset med, at min mormor hvert år lavede den lækre saft, og det er også mine bedstemødre, som har lært mig, at man ikke altid skal følge en opskrift 100 %. Nogle gange er det godt at bruge sin sunde fornuft, og hvis man kan se ud fra erfaring, at der f.eks. er alt for meget sukker i en opskrift, så kan man sagtens prøve at lave bagværket eller drikken med mindre sukker. Det var også det, som skete ved min hyldeblomstdrik, for jeg vil ikke have at sukkeret tager over, ligesom at der ikke skal for meget citron i drikken. I en hyldeblomstsaft er det hyldeblomsten, som skal være i centrum, og det er den, som det skal smage af.

Annemettes Hyldeblomstsaft:
Ca. 30-40 hyldeblomstskærme 
2 liter vand
500 g sukker
Et par gode håndfulde rosenblade
1 økologisk citron
evt. Atamon.

Skyld aldrig hyldeblomstskærmene, da de er fyldt med nektar. Det er det, som giver smag i drikken, men ryst dem fri for evt. smådyr. Klip de største grene fra, da de kan give bitterstoffer i drikken. Hæld hyldeblomsterne op i en beholder, som kan tåle varme. Jeg brugte en stor kondibøtte (5 liters), og lavede dobbelt portion i hver bøtte. Tilsæt rosenbladene i bøtten. Tag en halvstor gryde og tilsæt de 2 liter vand og 500 g sukker og varm det op til sukkeret er smeltet. Mens at vandet varmer kan du ordne citronen. Riv citronskallen og tilsæt i bøtten sammen med saften. Skær enderne af citronerne indtil man ikke kan se det hvide i enderne, da det også er bittert, og tilsæt de to halvdele af citronen i bøtten, så det også kan give smag. Når sukkeret er smeltet i vandet tilsættes evt. Atamon, så det kan holde sig. Hvis du ikke tilsætter det, kan saften kun holde sig ca. 1 uge. Hæld væsken over i bøtten. Lad drikken køle lidt af og sæt låget på og sæt det på køl. Nu skal saften trække i helst 4 dage for at give god smag. Herefter sigt saften og hæld på flasker. Hvis du ikke tilsætter Atamon kan saften også sættes i fryseren og dermed holde sig. Saften kan fortyndes enten med vand, vand med brus eller måske med hvidvin. Det er kun kreativiteten, som sætter grænser.


Det nyeste indenfor hyldeblomstsaft er, at man kan tilsætte rosenblade, hvilket jeg prøvede, men jeg kom ikke nok i drikken, da den ikke blev så lyserød, som man ellers ser. Men jeg var bange for. at drikken ville blive for parfumeret i smagen. Jeg kan allerede nu afsløre, at den næste opskrift, som kommer på siden her, er noget med rosenblade fra hybenbusken, for de er fremme lige nu. God fornøjelse med at lave din egen hyldeblomstsaft, den er alt arbejdet værd!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pelle og Karls Magiske Julerejse Reklame - Jeg har fået bogen "Pelle og Karls Magiske Julerejse" tilsendt af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af Tanja Skogset, og er indtil videre første bog i en serie på to bøger. Bogen handler om Pelle og Karl, som er bedste venner. De to drenge går i klasse sammen, men en dag sker der noget, som bringer dem endnu tættere sammen. Pelle har aldrig i sine ni år fejret jul, og hans forældre, og hans tipoldefar på 123 år, har aldrig forklaret hvorfor. Pelle har aldrig rigtig tænkt over hvordan hans tipoldefar kunne være så gammel, men en dag finder Pelle ud af at Julius (tipoldefar) har en relation til Grødstrup. Men hvad er Grødstrup? Det finder de to drenge ud af fyldt med magi. De kommer ind i nissernes verden, og så vil jeg ikke fortælle mere, for det er virkelig en bog man selv skal læse. Bogen er en sød oplæsningsbog eller endnu bedre, en bog for de læselystne børn, hvor bogen er hurtig læst her i november og december måned. Bo...
Maybelline Glow Makeup Reklame - Jeg har i samarbejde med Maybelline og Smartson blevet udvalgt til at teste makeup fra Maybelline. De to produkter, som vi kunne vælge imellem var i serien Maybelline Glow makeup, men jeg valgte disse to produkter: Maybelline Lash Sensational Firework Waterproof Mascara Lifter Plump Lipgloss Jeg havde store forventninger til især mascaraen, da jeg bruger mascara næsten hver dag, men det betyder også, at det kan blive en stor skuffelse, hvis ikke forhåbningerne lever op til forventningerne. Maybelline Lash Sensational Firework Waterproof Mascara , er en mascara, hvor vipperne skulle blive spredt ud som et festfyrværkeri. Den er vandfast, og dækker hver øjenvippe fra rod til spids, og den bliver lovet, at den er velegnet til sensitive øjne og til kontaktlinsebrugere. Min mening er, at det er en rigtig god mascara at bruge, dog er jeg ikke så vild med vandfast mascara, da jeg har meget sensitive øjne, og det har også været en kamp at få mascaraen af hver a...
Ekstra glød til ansigtet med C-vitamin Reklame - I samarbejde med Smartson, er jeg blevet udvalgt til at teste Revitalift Vitamin C Hydrating Glow Cream fra L'Oreal Paris. Jeg var meget spændt på at teste denne C-vitamin creme, først og fremmest fordi jeg aldrig har prøvet C-vitamin i min hudpleje før, og fordi jeg tænkte, at det ville være den perfekte tid lige nu til at bruge en creme med C-vitamin og samtidig få fin glød, som den jo lover i navnet. Revitalift Vitamin C er en spændende serie af produkter, som alle gør noget godt for huden, både hvad angår spændstighed og glød. Denne Hydrating Glow Cream er en dagcreme, som er egnet til alle hudtyper, og giver glød og fugt. Cremen er blandt andet tilsat C-vitamin, E-vitamin, glycerin og salicylsyre, som giver fugt i op til 24 timer, reducerer rynker, giver en glattere hud og minimerer porer. Jeg elsker simpelthen denne creme. Den er så let, men samtidig lidt fed i konsistensen, og jeg vil faktisk sige, at den smelter ind i huden, ...