Gå videre til hovedindholdet

Rosengelé

Her kommer den næste opskrift i rækken inspireret af det, som rør sig i naturen i øjeblikket. Jeg skulle bruge rosenblade til min hyldeblomstsaft, som jeg sidst viste frem herinde, og gik i tænkeboks, fordi jeg husker, at min mormor tit lavede rosengelé og havde stående. Hun brugte roser fra haven, som ikke var sprøjtede. Lige inden rosen begyndte at tabe dens rosenblade, så var det nemt at tage dem af og lave den fineste gelé. Jeg valgte dog at bruge de rosenblade, som er på hybenbusken lige nu, og hvis I kommer forbi et sted fyldt med hybenbuske, vil jeg virkelig anbefale at plukke de flotte lyserøde og hvide kronblade af. Pluk kun kronbladene, og lad resten af blomsten side, den bliver nemlig til de lækreste hyben, og dem skal vi også prøve at lave noget spændende med, når det bliver tid til det.


Denne opskrift på rosengelé giver ikke den helt store mængde, så hvis du skal have flere glas, måske til at give væk i værtindegave, så skal du huske at doble opskriften op. Jeg vil hellere lave opskrifterne mindre, så det ikke virker så uoverskueligt for jer. Det skal nemlig være sjovt at hoppe i køkkenet.

Annemettes rosengelé: 
Mængde: et mellem glas
To store håndfulde rosenblade
2 ark husblas
3 dl vand
saft af en kvart citron
50 g sukker

Tag rosenbladene og klip det yderste hvide/gule af hvert blad, da det kan give bitterstoffer. Der sker dog ikke noget ved at lade det blive sidende, men jeg ordner dem altid, så jeg får det allerbedste ud af geléen. Tag rosenbladene op i en gryde/kasserolle sammen med 3 dl vand. Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Tilsæt citronsaft og sukker i gryden med rosenbladene, og lad det hele koge godt op i ca. 10-15 minutter. Når det er kogt godt ind og vandet har fået en fin lyserød farve, så sigter du væsken fra rosenbladene, og husk at knug det ekstra væske ud af rosenbladene, så du får udbytte af det hele. Væsken kan du evt. hælde over i en ren gryde/kasserolle. Kassér nu rosenbladene, knug vandet ud af husblassen og kom den over i væsken og rør godt rundt. Nu er massen klar til at komme på et rent og skoldet glas. Sæt låg på, og sæt geléen på køl i mindst 3-4 timer, til den rigtig har sat sig. Nu er den klar til at komme oven på en ostemad eller måske med i en dessert. Som altid er det kun fantasien, som sætter grænser.


Hvis I plukker en posefuld hybenrosenblade og dufter ned i den, så vil i opleve den lækreste rosenduft, og det er også denne duft, at jeg vil prøve at eksperimentere med i en af de kommende opskrifter. Men næste gang skal vi over i en helt anden boldgade, hvad angår opskrifter, men det er noget, som vores haver er fyldt af i øjeblikket.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pelle og Karls Magiske Julerejse Reklame - Jeg har fået bogen "Pelle og Karls Magiske Julerejse" tilsendt af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af Tanja Skogset, og er indtil videre første bog i en serie på to bøger. Bogen handler om Pelle og Karl, som er bedste venner. De to drenge går i klasse sammen, men en dag sker der noget, som bringer dem endnu tættere sammen. Pelle har aldrig i sine ni år fejret jul, og hans forældre, og hans tipoldefar på 123 år, har aldrig forklaret hvorfor. Pelle har aldrig rigtig tænkt over hvordan hans tipoldefar kunne være så gammel, men en dag finder Pelle ud af at Julius (tipoldefar) har en relation til Grødstrup. Men hvad er Grødstrup? Det finder de to drenge ud af fyldt med magi. De kommer ind i nissernes verden, og så vil jeg ikke fortælle mere, for det er virkelig en bog man selv skal læse. Bogen er en sød oplæsningsbog eller endnu bedre, en bog for de læselystne børn, hvor bogen er hurtig læst her i november og december måned. Bo...
Maybelline Glow Makeup Reklame - Jeg har i samarbejde med Maybelline og Smartson blevet udvalgt til at teste makeup fra Maybelline. De to produkter, som vi kunne vælge imellem var i serien Maybelline Glow makeup, men jeg valgte disse to produkter: Maybelline Lash Sensational Firework Waterproof Mascara Lifter Plump Lipgloss Jeg havde store forventninger til især mascaraen, da jeg bruger mascara næsten hver dag, men det betyder også, at det kan blive en stor skuffelse, hvis ikke forhåbningerne lever op til forventningerne. Maybelline Lash Sensational Firework Waterproof Mascara , er en mascara, hvor vipperne skulle blive spredt ud som et festfyrværkeri. Den er vandfast, og dækker hver øjenvippe fra rod til spids, og den bliver lovet, at den er velegnet til sensitive øjne og til kontaktlinsebrugere. Min mening er, at det er en rigtig god mascara at bruge, dog er jeg ikke så vild med vandfast mascara, da jeg har meget sensitive øjne, og det har også været en kamp at få mascaraen af hver a...
Ekstra glød til ansigtet med C-vitamin Reklame - I samarbejde med Smartson, er jeg blevet udvalgt til at teste Revitalift Vitamin C Hydrating Glow Cream fra L'Oreal Paris. Jeg var meget spændt på at teste denne C-vitamin creme, først og fremmest fordi jeg aldrig har prøvet C-vitamin i min hudpleje før, og fordi jeg tænkte, at det ville være den perfekte tid lige nu til at bruge en creme med C-vitamin og samtidig få fin glød, som den jo lover i navnet. Revitalift Vitamin C er en spændende serie af produkter, som alle gør noget godt for huden, både hvad angår spændstighed og glød. Denne Hydrating Glow Cream er en dagcreme, som er egnet til alle hudtyper, og giver glød og fugt. Cremen er blandt andet tilsat C-vitamin, E-vitamin, glycerin og salicylsyre, som giver fugt i op til 24 timer, reducerer rynker, giver en glattere hud og minimerer porer. Jeg elsker simpelthen denne creme. Den er så let, men samtidig lidt fed i konsistensen, og jeg vil faktisk sige, at den smelter ind i huden, ...