Mynte gelé
Som jeg skrev efter min sidste opskrift på rosengelé, så ville der snart komme en ny opskrift til jer, med en ingrediens som er fremme lige nu. Det er faktisk en ingrediens, som tit er fremme, men i vores have bugner det lige nu på vores 5 mynteplanter. Jeg kan virkelig anbefale, at man køber sig nogle mynteplanter, for det er så dejlig forfriskende. Herhjemme bruger vi det både i koldt vand sammen med citron, men også i kogende vand til en dejlig kop te.
Nu har jeg været kreativ i køkkenet, og lavet en opskrift på en myntegelé, som vil passe til flere forskellige anledninger. Det anbefales at myntegelé er lækkert tilbehør til lammekød, men denne gelé vil også være god ovenpå en ostemad eller til et ostefad.
I andre opskrifter på myntegelé bliver der brugt mere end dobbelt så meget sukker, men ved, at jeg har brugt min hyldeblomstsaft i stedet for eksempelvis vand, citronsaft eller æblejuice, som der er sukker i, så er den rigelig sød, og det er jo vigtigt, at det ikke er sukkeret, som overtager, og at geléen stadig smager af både mynte, men også har et lille pift af hyldeblomst. Hvis du er nysgerrig på min hyldeblomstsaft, så kan du finde opskriften ved at klikke HER.
Til opskriften på mynte gelé har jeg brugt flere forskellige slags mynte, for vi har 4 forskellige slags i haven. Basilikum-mynte, Chokolademynte, appelsin- og citronmynte. Snus dig frem, og fornem hvilken smag du ønsker i din gelé. Min erfaring er, at basilikum- og chokolademynten er mere kraftig i smagen, og appelsinmynten er mere parfumeret. Men prøv dig frem for eksempel i en kop te, og se og smag hvilken mynte som er din favorit, og hvilken slags som vil passe perfekt til din gelé.
Mynte gelé:
En stor håndfuld mynte, og gerne lidt ekstra
3 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 dl vand
3 ark husblas
Læg husblas i blød i rigeligt vand. Skyld mynten, bræk bladene halvt over og tilsæt det i en kasserolle. Tilsæt hyldeblomstsaft og lad det koge op. Tilsæt vand løbende, så det ikke koger tør. Jeg har valgt at bruge min egen hyldeblomstsaft, og derfor vil jeg ikke tilsætte sukker i denne gelé, da saften er rigelig sød. Mynten og væsken skal koge i ca. 10-15 minutter. Tag kasserollen af varmen, og smag på væsken. Hvis du synes, at den skal smage mere af mynte, så tilsæt lidt ekstra og lad det trække i den varme væske. Lad ikke blandingen stå for længe, for den skal stadig være varm, når husblassen skal i. Sigt mynten fra, pres evt. alt væsken ud af myntebladene, så alt væske og smag kommer med. Tilsæt husblas i væsken, rør godt rundt og hæld væsken i et rengjort glas. Sæt glasset på køl og vent en 3-4 timer til geléen har sat sig. Nu er geléen klar til servering. Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar