Torskerognssalat
Hjemme hos os smider vi sjældent mad ud. Det betyder derfor, at der nogle dage er rester af vores aftensmad. Rester bliver tit talt om som noget negativt, og det er rigtig, at rester tit kan blive lidt kedelige og mangler inspiration. Dog er jeg ret god til at bruge resterne til at lave nye retter ud af.
For en uges tid siden, manglede jeg lidt pålæg til nogle rester, jeg blandt andet havde. Vi har for det meste altid torskerogn i skabet, og jeg fik den ide at lave en god torskerognssalat. Jeg delte maden i min InstaStory på Instagram, og blev kontaktet, om jeg ikke ville dele opskriften. Det vil jeg selvfølgelig gerne.
Vi kommer også snart til en tid, hvor vi kommer til at mangle idéer til julefrokosten. Julen er altid meget fed, og det skal den også være, men tit kan man godt savne noget mere let, og måske fisket, ud over sild og fiskefilet. Derfor tænker jeg også, at denne torskerognssalat vil være god til julebordet i dagene før eller efter juleaften.
Jeg elsker altid citron til min fisk. Opskriften er skrevet, så det passer til de fleste, dog kommer jeg ca. dobbelt så meget citronsaft på min mad efterfølgende (dette er ikke medregnet i opskriften). Opskriften passer til ca. 3 store stykker rugbrød, hvis man pynter maderne godt.
Torskerognssalat:
1 dåse torskerogn
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. creme fraiche 18 %
2 spsk. citronsaft
1 rødløg
Salt & peber
Pynt:
Radise-skiver
Citronskive
Karse
Kom torskerognen i en lille skål, og findel det med en gaffel. Bland mayonnaise og creme fraiche til en dressing i en anden skål. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Smag til, om smagen er der, ellers tilsæt mere salt, peber og citron.
Hak rødløget fint. Man kan selv vælge om løget skal blandes i selve salaten. Herhjemme valgte jeg at tilsætte løget på maden, efter salaten var anrettet.
Smør en mad, alt efter om du vil have torskerognssalaten på rugbrød eller franskbrød. Kom gerne smør på maden, og hæld torskerognssalaten oven på. Pynt med karse, citronskive og radiser.
Jeg håber, at I fandt god inspiration i opskriften. Og bare til info, så bliver torskerognssalaten absolut bedre af at trække i nogle timer. Jeg kunne godt finde på at lave den dagen inden, den skulle spises, for den smager altså bedst dagen efter, hvor alle ingredienserne får lov til at trække.
Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar