Gå videre til hovedindholdet

Boganmeldelse af Status

Reklame - Anmelder-eksemplar af bogen "Status", skrevet af Christina W. Born, forlaget Forfatterskabet.dk  

Lykken er, når man bliver anerkendt for det, man gør. Sådan en følelse havde jeg, og har stadigvæk, efter forfatteren Christina W. Born kontaktede mig, og spurgte, om jeg ville læse og anmelde hendes bog "Status".

Det ville jeg selvfølgelig gerne, den lød meget spændende, så jeg glædede mig til at modtage den, når den udkom, hvilke den gjorde den 28. maj 2021. Jeg fik bogen et par dage i forvejen, og kom rigtig hurtig i gang med at læse den. Aldrig har jeg læst så lang en bog så hurtigt, de 452 sider fik jeg læst på omkring en uges tid, hvilket er hurtigt for mig, for jeg læser ikke så stærkt, som andre gør.

Det er tit, at jeg er nødt til at læse flere sider igen, når jeg er kommet i gang med en bog, da handlingen og ordene ikke rigtig sætter sig fast i min hjerne, men det var slet ikke nødvendigt i bogen "Status". Jeg læste og jeg læste, og handlingen kørte som en stor film i mit hovedet, hvor jeg bare måtte læse mere og mere. Side efter side blev vendt, jeg blev godt underholdt, og når bogen var lagt væk, tænkte jeg stadig på den, for jeg måtte bare vide mere og mere om handlingen. 

Nu skal I høre hvad "Status" handler om: "Status" er en bog om seks personer, som hver især har deres forskellige liv. En bliver aldrig tilfreds og vil ændre noget hele tiden, en anden er tilfreds, men hvor andre ikke er tilfreds på personens vegne, en tredje er flyttet ud af landet for at prøve andre grænser af, mens en fjerde er jaloux over ikke at have prøvet at flytte ud. De er næsten alle sammen meget forskellige, men fælles for dem alle er, at de alle har gået i gymnasiet sammen. Som jeg skrev før, er de forskellige, og det var de nok også da de gik i skole sammen, men livet har formet sig meget anderledes, end de havde troet, siden de gik i gymnasiet sammen. Det fortæller i hvert fald deres venne-bog, som de skrev i i skoletiden, som de kommer til at læse op for hinanden, da de vælger at mødes igen 20 år efter.

Er der nogen af dem, som har opfyldt de drømme, som de havde da de var teenagere, hvordan har deres handlinger dengang og nu skabt deres spor i livet, og hvilke personer hænger stadig fast i fortiden, og er det muligt for nogen af dem at starte på en frisk? Det vil jeg anbefale dig selv at finde ud af ved at læse bogen.

Det var så spændende at læse denne bog, og jeg kan ikke rose den nok, for jeg var virkelig underholdt, både til den komiske side, men mest handlede det for mig om eftertænksomheden. Det er nok de fleste som kan sætte sig ind i personernes tanker sådan 20 år efter, man har taget de store valg i livet. Er det nu også det rigtige, man har gjort? Er man i det rigtige forhold, hvad med uddannelsen og jobbet, osv. Det er også nogle af de spørgsmål, som vores hovedpersoner har i "Status". Som jeg skrev tidligere kørte denne handling som en film i mit hovedet, mens jeg læste den, og det var en kæmpe oplevelse at læse bogen.

Jeg er blevet så positivt overrasket over hvor meget "Status" har fænget mig, og jeg har hørt en lille fugl synge om, at der muligvis er en 2'er på vej fra Christina W. Borns hånd. Det vil jeg glæde mig meget til. Jeg er i humør til at give "Status" stjerner, og den får 5 ud af 6 stjerner fra mig.

Jeg vil slutte af med et citat, som står bagpå bogen, som virkelig fortæller en del om handlingen:
"Lisbeth ved ikke, hvad hun vil have.
Catarina vil have det, hun havde.
Bjørn vil helst ikke have noget.
Jesper vil have det hele.
Mia vil have noget andet.
Helle vil have mere."


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

 Anmeldelse af "Jeg er dig og du er mig" Reklame - Jeg har i samarbejde med Forfatterskabet.dk fået lov til at anmelde bogen "Jeg er dig og du er mig", skrevet af Gitte Herdin. Jeg var meget spændt på at læse denne bog, da jeg kunne fornemme, at bogen kunne noget mere, end "bare" at være sjov at læse. Jeg holder meget af at læse bøger, som giver mig noget, enten noget historisk, psykologisk eller med et samfundsmæssigt emne. Så mine forventninger var høje, og jeg kunne tidligt fornemme, at når man har med sådan en bog at gøre, så kan det godt tage lidt længere tid at læse bogen, selvom den ikke er så lang, fordi der er en masse, som skal tænkes igennem. Denne bog kan nemlig tolkes på så mange måder. Man får som læser en del informationer at vide, hvor man skal tænke i psykologiske baner, og samtidig får jeg også brugt min samfundsfags timer på HF, hvor ord som Habitus og miljø kommer ind på nethinden. Jeg tænker at denne bog vil være perfekt at læse, hvis

2. december

2. december Glædelig 2. december til alle. Det er blevet den første lørdag i december, og det er sikkert en lørdag hvor mange besøger familie og venner, og slapper af med æbleskiver og gløgg, eller måske varm kakao. Kulden er for alvor begyndt at kunne mærkes, og det varme tøj er nødvendigt når man skal udenfor. I dagens blogindlæg i går, gik det hele ud på at tælle ned til juleaften. En tid hvor man hygger sig i varmen indendørs, gerne med tændte stearinlys, eller måske ild i brændeovnen. Lys og stearinlys er en hyggespreder i december, og tændte lys er også med i december og juletraditioner. Mange har været kreative med at lave juledekorationer, og jeg har bestemt også købt både gran og ler, så der senere på ugen skal laves hjemmelavede dekorationer. De fleste ting folk laver af dekorationer er kalenderlyset og selvfølgelig adventsstager eller kranse. En anden måde at tælle ned på til juleaften, er ved at tænde kalenderlyset. Et lys med tal nedad, hvor man sk
Boganmeldelse af Bellas (h)jul Reklame/anmelder-eksemplar. Bellas (h)jul, forfatter Marlene Lisberg, forlaget Forfatterskabet.dk Jeg har i samarbejde med forlaget Forfatterskabet, fået muligheden for at læse bogen ”Bellas (h)jul”, og anmelde den. Jeg er altid spændt på, om bøgerne lever op til mine forventninger, og da denne er en nedtælling til juleaften, var mine forventninger endnu større.   Jeg har altid elsket nedtællingsbøger, og har tit efterlyst nogle, da jeg var barn, som havde en god pointe og det specielle julesind. Jeg er sikker på, at jeg ville have elsket denne bog, da jeg var barn eller ung, da bogen har flere gode temaer. Bogen handler om Bella, som er Julemandens datter. Men hvad sker der, når Julemanden tænker på at få sig en lærling efter 100 års arbejdsliv som Julemand? Og hvad sker der, når Julemanden kun har døtre? Og kan man være Julemand, hvis man som Bella sidder i kørestol? Spørgsmålene er rigtig mange i bogen, og det er så spændende gennem hele bogen