Gå videre til hovedindholdet

Boganmeldelse af 'Men det var hendes liv'


Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Men det var hendes liv" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet. Bogen er skrevet af Inge Jessen og illustreret af Karoline Hedegaard Brander.

"Men det var hendes liv" er en erindringsbog, som forfatter Inge Jessen har dedikeret til hendes søster. Pigen i bogen er fra samme årstal som Inge Jessen selv, og søsteren er også otte år ældre, så man kan tænke at bogen er en erindring om hendes eget liv. 

Bogen handler om en lille pige, som bor med sin far og mor. Mor er psykisk syg, og far er alkoholiker, hvilket betyder at den lille pige hurtig bliver voksen. Far skal hentes på værtshuset, og hjemmet skal holdes af pigen. Gennem hele bogen høre vi episoder fra den lille piges liv. En dag siger hun endelig siger fra over for sin familie, og endelig gør det, som hun selv ønsker. Men det er jo ikke noget, man bare lige gør.

Det er ikke den tykkeste bog, hvilket både er godt og skidt. Bogen er meget nem og hurtig at læse, men hvor ville jeg gerne have læst mere om den lille pige, som har gået så meget igennem. Bogen er det fineste tilbageblik på et Danmark efter 2. verdenskrig i en tid, hvor der var stor forskel mellem rig og fattig. Handlingen sker i det Københavnske liv for en familie som lever i socialt boligbyggeri, og som må leve af fars løn, som tit bliver drukket op. 

Bogens 92 sider var rigtig hurtig læst. Det tog mig ikke mange timer før den var læst, og hver side tog den næste. En så nem bog at læse. Handlingen er aktuel for os at kigge tilbage på, og man bliver næsten taknemmelig, for det man har i denne tid. Jeg sad tilbage med meget eftertanke, og tænker hvordan den lille pige dog havde det gåpåmod. 5 store stjerner fra mig. Jeg vil ikke sige, at jeg var underholdt, da det ikke virker som det rigtige at sige om en bog med denne handling. Men det er en bog, som jeg virkelig kan anbefale alle at læse.

Hvis du er blevet nysgerrig på bogen, kan du læse mere om den ved at klikke HERKommentarer

Populære opslag fra denne blog

I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma
Jagten på Judaskoden Reklame - Jeg har fået bogen "Jagten på Judaskoden" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af forfatterparret Krøjgaard & Jensby (Anne Krøjgaard og Louise Jensby). Bogen, som bliver kaldt et Helena Holm-mysterium, er virkelig et mysterium fra start til slut. "Jagten på Judaskoden" handler om Helena Holm, som er arkæolog, og er sat på en stor sag, sammen med alle de andre kanoner i branchen. Men der går ikke længe før et mord bliver begået. Helena bliver sendt videre til Israel, og vi som læsere kommer helt ned i den historiske, religiøse og arkæologiske fortælling om vores fortid. Flere mord bliver begået, og Helena må rejse til flere fantastiske steder for at kæmpe for sit liv, for hvem vil slå ihjel for at finde den hemmelige skat? Og hvad er den hemmelige skat? Vi kommer ned under jorden i hemmelige huler, ind på kendte museer for at se på glemte stentavler, samt ind i de trygge rammer, da Helena møder sikkerhedsvag