Den store bagedag
Jeg er sikkert ikke den eneste der ser Den Store Bagedyst onsdag efter onsdag. Med et seertal på over en million i sidste uge, er vi helt sikkert en masse som bliver inspireret af diverse bagetalenter.
Her i aften var det min tur til at tænde ovnen og få fat i de gængse ingredienser, som mel og gær. Jeg fik nemlig bagt boller. Jeg bruger den lækre opskrift, som bliver kaldt "Lauras Boller". Inspireret af Laura fra Matador.
Jeg bagte bollerne i sidste uge også, der valgte jeg kun at hæve bollerne en gang, nemlig til sidst. Denne gang valgte jeg at lave dejen hæve to gange, af 30 minutter hver, og sikke en forskel, de er nemlig vokset til dobbelt størrelse, så jeg får mest muligt ud af gæren.
Der er intet bedre end hjemmebagte boller, og man kan jo selv vælge om det "bare" skal være de almindelige boller, eller man ønsker at komme rosiner i. Det gør jeg nogen gange, alt efter hvilket humør jeg er i.
Min opskrift på bollerne er:
50 g smeltet smør
1 1/2 dl vand
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
Ca. 500 g mel
2 æg
Pensling:
Æg
- Rør smør, vand og smuldret gær glat. Bland salt, sukker og det meste af melet i en bageskål. Tilsæt æg og smørblandingen. Ælt dejen og tilsæt evt. mere mel.
Lad den hæve tildækket i 30 minutter. Form derefter 12 boller og læg dem på en bagepladen på bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter mere. Pisk ægget og pensl bollerne.
Kommentarer
Send en kommentar