Efterårshygge
Når vinteren er på vej, som man kan mærke i øjeblikket, er det vigtigt at huske at hygge sig indendøre, med varm kakao og stearinlys. Vintertøjet er fundet frem, og både frakke og vanter er taget i brug. I denne kolde tid er det dejligt for mig at sætte mere fut på aftensmaden, så den passer til årstiden. Man skal have flere vitaminer, og jeg foretrækker altid at vitaminer og mineraler skal komme gennem maden. I øjeblikket er der ikke så mange frugter fremme, så grøntsager som gulerødder og diverse kål, blandt andet blomkål og hvidkål er meget i brug hjemme hos mig. Kroppen skal have massere af vitaminer for at kunne fungere godt, og mit immunforsvar skal være højt, da jeg bestemt ikke ønsker at forkølelsen skal komme når kulden er på vej.
Her til aften har jeg lavet den lækreste ret. Jeg har fundet opskriften for en del år siden, og har hen af vejen lavet en del om på den, for at den skulle passe perfekt til mig. Jeg elsker nemlig at lave mad, og de fleste retter jeg laver, er en slags 'tøm køleskabet'-ret. Det vil sige at jeg laver rigtig billig mad, men går bestemt ikke ned på kvalitet. Og som min mormor siger, "Annemette kan næsten lave mad på en sten". Og det er bestemt en kunst at kunne.
Jeg vælger at sætte et billede ind, og skrive lidt tips til retten, så håber jeg at i kan få lidt inspiration.
Retten hedder Krydret oksekødssuppe:
500 g hakket oksekød
1 ds tomatpuré
1-2 kyllinge boullion terninger
1/2 - 1 liter vand
1 løg
1-2 fed hvidløg
Diverse grøntsager - jeg har i dag brugt blomkål, kartofler, gulerødder, porre.
Krydderier efter smag - jeg har smagt mig frem med salt, peber, karry, paprika og chili.
Spaghetti i små stykker.
Alt kommes i gryden efter tur, og smages til tilsidst.
Dette smager bare dejligt, og koster ikke mange penge.
Obs. Obs. Obs. Det mætter dejligt, spis ikke flere end 2 portioner - jeg har ikke så god erfaring med mere end to portioner (ironi kan forekomme).
Kommentarer
Send en kommentar