Gå videre til hovedindholdet

Friluftsgudstjeneste i det grønne



Jeg var i går til en hyggelig friluftsgudstjeneste i Næstved by. I stedet for at holde gudstjenesten indenfor, var en del kirker, både folkekirken, den katolske kirke, og flere frikirker, gået sammen om at holde dagens gudstjeneste, udenfor i det grønne.

Traditionen er ellers at den årlige friluftsgudstjeneste, som altid er 2. pinsedag, ellers holdes i Herlufsholm. Dette plejer at være en smuk tradition, med en gudstjeneste på den enorme græsplæne, lige ned til Susåen, i ly af Herlufsholm kirke. Men da kirken er under renovering, valgte man i år at holde gudstjenesten i Næstved by. Jeg må indrømme, at jeg savnede landsbyidyllen, som der plejer at være, da man efter gudstjenesten plejer, at have en madkurv med. Men i år var folk fokuseret på andet, og derfor gik folk hver til sit, da gudstjenesten i år var forbi.

Alter og kirkesal var skiftet ud med scene og græsplæne, og hyggen bestod i, at man enten havde campingstole eller tæpper med, så vi rigtig kom hinanden ved, i stedet for at sidde på kirkebænkene. Og samtidigt med at pinsen blev fejret, kom den danske sommer også i fejring, ved at vejret hold, og solen skinnede.

I stedet for salmebøger, fik vi alle et program på papir, med de salmer som skulle synges. Og sammen med Sct. Peders pigekor, blev salmerne: "Det dufter lysegrønt af græs", "Måne og sol" og "I al sin glans nu stråler solen" en rigtig god måde at fejre forsommeren på.


Græsplænen bag boderne ved Sct. Peders Kirke, gav et hyggeligt helle fra hverdagens støj, og selvom man havde siddet ned under hele gudstjenesten, opfordrede sognepræst ved Sct. Peders Kirke, Karen Marie Bøggild, at man ved den sidste salme stod op og sang, og sikke en dejlig måde at samles på midt i sangen. Alle tre salmer er jo pinsesalmer. Men hvad er pinsen og hvorfor holder vi den, og hvad betyder pinse? Disse tre spørgsmål og flere informationer kan man få svar på, på min mors blog. Klik her!



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma