Gå videre til hovedindholdet

På besøg i Fensmark Kirke

Jeg har her i foråret været forbi Fensmark Kirke, som er en meget idyllisk landsbykirke. Jeg var så heldig at kirken var åben, så jeg kunne komme indenfor i det smukke kirkerum, og tage nogle billeder.

Jeg var meget overrasket over, hvor lille kirken var indenvendig. Jeg håber, det kan ses på billederne, at der ikke er mange kirkebænke, og på hver bæk, kan man kun sidde to personer.

Fensmark Kirke, er en landsbykirke, som ligger små 10 km fra Næstved, og blev bygget i 1100-tallet. Kirkebænkene er malet lyseblå, og er blevet lysere efter kirken senest blev renoveret i 2012, hvor kirken samtidig blev kalket. Stoleværket er fra 1858, mens de påsatte detaljer på bænkene er fra 1600-tallet.



Altertavlen må være det største i kirken, da det er det første man rigtig ser, når man kommer ind i den lille kirke. Alterudsmykningen viser en keramisk udsmykning som passer til Bibel historien. Fra venstre ses Maria Magdalene, disciplen Johannes, Jesus som er korsfæstet, hvor hans moder Maria holder hans hånd, samt Josef af Arimatæa. Altertavlen er udført af billedhuggeren Arne Bang, som også var kendt for hans arbejde på Holmegaard glasværk. Det er også Arne Bangs skulptur, som står ude foran kirken, som er mindestenen for de faldne soldater.



I kirken hænger en mindeplade af Gotfred Emil Gøtzsche, som var sognepræst i Fensmark-Rislev sogn fra 1835-1872. Han ligger også begravet uden for vinduet mod øst.



Prædikestolen er fra 1600-tallet. Bagved hænger timeglas. Disse timeglas skulle sikre at ligprædikerne, varede så længe, som man havde betalt for.



Fensmark Kirke er en sød lille kirke, med en rigtig flot udsigt, hvis man går gennem kirkegården. Marker ligger bag kirken, og her ved forår og sommer, er det en ekstra smuk udsigt. 

















Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma