Chokoladeboller
Jeg valgte at lave bollerne og så lægge chokoladen indeni, efter de havde hævet første gang, og dermed blev chokoladen indeni bollerne. Chokoladen var ikke synlig, og blev heller ikke brændt eller flød ud på bagepladen. Så man kan kalde opskriften og bollerne for overraskelses boller.
Jeg kunne som jeg plejer, ikke lade være med at smage bollerne, mens de var lune, og den smeltede chokolade var bare så lækker. Og sammen med smør blev det næsten som en form for Nutella bolle.
Jeg vil dele opskriften med jer her, og vise lidt billeder, da bollerne sikkert vil bringe lykke både blandt børn og voksne. Og da det er en overraskelses bolle, kan den også bruges, hvis man ønsker at leve lidt syndigt, uden at andre kan se, at der er chokolade i bollerne.
Opskrift på chokoladeboller: (12 stk)
50 g smeltet smør
1 ½ dl vand
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk. sukker
500 g mel
2 æg
90 g chokolade (jeg har brugt Magnum lys chokolade, men anden chokolade fungerer også fint)
Rør den smeltede smør sammen med vand og opløs gæren deri. Bland salt, sukker og mel i en skål, og tilsæt det i smørblandingen sammen med æggene. Rør dejen og ælt den let, indtil den kan slippe skålen. Lad dejen hæve i 30 minutter. Ælt dejen og del den i 12 stykker. Rul dem let, og læg hakket chokolade ind i bollerne, inden de rulles helt runde. Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter. Bollerne pensles med et æg, og bages i ovnen ved 225 grader, i 10 minutter.
Kommentarer
Send en kommentar