Hindbær-fersken-kage
Dette er bestemt en opskrift og kage, som jeg vil anbefale. Hindbærrene gør kagen lidt syrlig, mens ferskenen gør kagen sød.
Opskriften er på svensk, og kan findes på dette link. Men jeg har også sat den ind her i blogindlægget, oversat til dansk, hvis det er nemmere for jer.
Hindbær-fersken-kage: (12-15 stk.)
175 g smør
2 dl sukker
2 ¾ dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1-2 ferskner/nektariner
200 g friske eller frosne hindbær
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk smør og sukker. Pisk derefter æggene i, et ad gangen.
Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen.
Fordel dejen i en form, ca. 20 x 23 cm. Tryk ferskner og hindbær i dejen.
Bag kagen midt i ovnen i 40-45 minutter. Lad derefter kagen køle af i formen i 10 minutter.
Kagen kan spises lun eller kold, skåret i firkanter.
Jeg valgte at tilsætte hindbærrene i selve dejen, da jeg havde købt frosne hindbær, som var blevet optøet, og på den måde var blevet lidt maste. Det blev kagen absolut ikke dårligere af. Man kan evt. spise kagen med en klat flødeskum på eller en kugle vaniljeis. Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar