Gå videre til hovedindholdet

At beholde håbet i håbløsheden

Det er noget tid siden, at jeg sidst har hørt podcast, og jeg er kommet lidt bagud i alle de podcast, som jeg gerne vil høre. Jeg er vild med den podcast-serie som hedder Maries Rum, som jeg før har omtalt.

Den sidste podcast, jeg hørte i den serie, var med Peter Aalbæk Jensen, og siden er der kommet tre nye afsnit til. Forleden fik jeg hørt 2. afsnit, og fik skrevet lidt noter, som jeg elsker at gøre, når jeg lytter. Jeg er nemlig ikke så god til at huske detaljer, og direkte citater er noget, jeg kan bruge i andre sammenhænge, hvor man gerne vil tænke tilbage på gode oplevelser, eller tænker på de personer i podcasten, som giver gode erfaringer eller oplysninger, man bare synes er fantastisk.

Denne oplevelse havde jeg i 2. afsnit af Maries Rum, som havde inviteret politikeren Morten Messerschmidt i "studiet", som altid er i Maries Rum på Rønnebæksholm, opkaldt efter Grundtvigs anden kone. Sammen med Morten Messerschmidt var præst Søren Fahnøe fra Sct. Mortens Kirke i Næstved inviteret ind, og fik omtalt gode emner sammen med journalisten Rasmus Birkerod.

Man kommer altid omkring mange emner i disse podcasts, og nogle af de emner de kommer ind på i denne, er snevejret (som jo var over landet, da podcasten blev indspillet), og myter og fortællinger.

Overskriften i 2. afsnit er "Om at finde håb i tragedien", og ved den overskrift kan de fleste nok godt huske sidste år, da Morten Messerschmidts søster blev dræbt, og 4 børn mistede deres mor. Emnet bliver selvfølgelig omtalt i podcasten, da Morten selv skulle komme med en episode i hans liv, som har været en livsforandrende erfaring, og han selv forklarede, at denne episode må være den mest livsforandrende, han har oplevet. I Podcasten hører man om, hvordan Morten Messerschmidt bibeholder håbet, selvom denne tragedie har fundet sted. Hvordan han gør det, vil jeg faktisk anbefale, at man selv hører afsnittet og finder ud af. Er ondskaben en person eller er den i os mennesker? Det bliver der også talt lidt om.

Men en af de udtalelser, som jeg vil tage med videre, er Mortens håb, og hvordan han kan lade visse følelser ligge et sted og ikke være dominerende. Morten Messerschmidt har udtalt, efter han mistede sin søster: "Jeg tror på, at vi skal ses igen", og så vil jeg slutte dette indlæg med Søren Fahnøe, som tidlig i podcasten fortæller om de to stole, som står i Maries Rum, som har tilhørt Grundtvig og Marie Toft, hvor Grundtvigs stol har et øje, og Maries et våbenskjold. Men til slut fortæller Søren Fahnøe: "Grundtvig har sagt: Jeg tror, at der er stillet en stol frem til mig". Et fint billede, at der er stillet en stol frem ved et stort bord, hvor vi alle sammen kan forsamles igen".
 
(C) Maries Rum


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Jagten på Judaskoden Reklame - Jeg har fået bogen "Jagten på Judaskoden" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af forfatterparret Krøjgaard & Jensby (Anne Krøjgaard og Louise Jensby). Bogen, som bliver kaldt et Helena Holm-mysterium, er virkelig et mysterium fra start til slut. "Jagten på Judaskoden" handler om Helena Holm, som er arkæolog, og er sat på en stor sag, sammen med alle de andre kanoner i branchen. Men der går ikke længe før et mord bliver begået. Helena bliver sendt videre til Israel, og vi som læsere kommer helt ned i den historiske, religiøse og arkæologiske fortælling om vores fortid. Flere mord bliver begået, og Helena må rejse til flere fantastiske steder for at kæmpe for sit liv, for hvem vil slå ihjel for at finde den hemmelige skat? Og hvad er den hemmelige skat? Vi kommer ned under jorden i hemmelige huler, ind på kendte museer for at se på glemte stentavler, samt ind i de trygge rammer, da Helena møder sikkerhedsvag
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma