Gå videre til hovedindholdet

Vinterens serie-hygge

Selvom tiden er knap i øjeblikket, vil jeg lige tjekke ind, og fortælle om min hverdag. For selvom corona er over os, så har jeg en del at se til. Jeg er blandt andet blevet kontaktet af en forfatter, som spurgte, om jeg ville læse hendes seneste manuskript igennem til en ny bog, og det ville jeg selvfølgelig gerne. Det har jeg nu gjort, og det skal i glæde jer til at høre mere om.

Ud over det er jeg gået med i en læseklub gennem Facebook og Instagram, hvor vi er ved at læse bogen "Er mor død" af Vigdis Hjorth. Indtil videre en rigtig spændende bog, hvor vi får læst ca. 30 sider hver dag.

Jeg prioriterer også at få set enten nogle film eller serier om aftenen. Tiden omkring vinterferien fik jeg set serien "Familien Löwander" på Viaplay. Jeg havde allerede fulgt lidt med i den, da nogle af afsnittene blev sendt på DR1 om eftermiddagen for noget tid siden, men jeg havde ikke fulgt 100 % med, derfor var det godt at få set den helt. Efterfølgende fik vi også set 4 afsnit på DRs app (DR TV) med Familien Löwander, som handlede om en tid, man ikke får set i serien. Disse afsnit er dog udløbet på DRs side, hvor vi også fik set to afsnit bagom serien: "Bag om Familien Löwander". Det var spændende at høre mere om idéerne til serien, og samtidig Sverige, eller Stockholms rigtige historie, og hvordan disse to ting kunne matches sammen.

(C) Viaplay

"Familien Löwander" er en svensk historisk serie, som er i 3 sæsoner, og handler om tiden efter anden verdenskrig. Den handler om familie-restauranten Djurgårdskällaren, og hvordan de tre søskende kæmper for at få deres eget fingeraftryk på stedet, og kæmper om retten til stedet og mors anderkendelse. 
Man kommer både med i køkkenet og ser hvordan arbejdsgangen er der, og kommer op i stuerne hos mor Helga. Men hvordan bliver det når høj og lav mødes og kærligheden opstår mellem dem i en tid hvor det ikke blev anderkendt at være kæreste med en fra en anden rang.

(C) Viaplay

Serien er rigtig spændende, og jeg blev meget inspireret i den svenske historie, især omkring demonstrations tiden med Elmene på Kungsträdgården. Men foruden historie er der også massere af kærlighed i serien, og en del om familierelationer, så jeg kan bestemt anbefale at man ser serien.

Vi er allerede i gang med nogle andre serier, men det kan jeg vende tilbage til på et andet tidspunkt, hvor jeg kan fortælle om det, og måske komme med flere anbefalinger.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Jagten på Judaskoden Reklame - Jeg har fået bogen "Jagten på Judaskoden" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af forfatterparret Krøjgaard & Jensby (Anne Krøjgaard og Louise Jensby). Bogen, som bliver kaldt et Helena Holm-mysterium, er virkelig et mysterium fra start til slut. "Jagten på Judaskoden" handler om Helena Holm, som er arkæolog, og er sat på en stor sag, sammen med alle de andre kanoner i branchen. Men der går ikke længe før et mord bliver begået. Helena bliver sendt videre til Israel, og vi som læsere kommer helt ned i den historiske, religiøse og arkæologiske fortælling om vores fortid. Flere mord bliver begået, og Helena må rejse til flere fantastiske steder for at kæmpe for sit liv, for hvem vil slå ihjel for at finde den hemmelige skat? Og hvad er den hemmelige skat? Vi kommer ned under jorden i hemmelige huler, ind på kendte museer for at se på glemte stentavler, samt ind i de trygge rammer, da Helena møder sikkerhedsvag
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma