Reklame - I samarbejde med Lindt og Buzzador, har jeg været udvalgt til at teste Lindts nye mørke chokolade med saltlakrids, kaldet EXCELLENCE Salty Liquorice.
Chokolade er for mange en dejlig nydelse, derfor var jeg selvfølgelig spændt på at smage denne chokolade med saltlakrids, da jeg er vild med saltlakrids. Andre brands har før lavet chokolade med lakrids, og jeg har smagt en del af dem, hvor jeg synes at lakridssmagen tit forsvinder lidt, men det må jeg sige slet ikke sker her.
Saltlakridsen ligger som små perler inde i chokoladestykket, og både når chokoladen bliver tygget, eller hvis man bare nyder chokoladen smelte i munden, så smelter saltlakridsen sammen med chokoladen, og giver rigtig god smag.
Jeg var nysgerrig for at se, hvordan man kunne bruge chokoladen i køkkenet, og fik på Instagram gode idéer til, hvad jeg kunne lave, både chokolademousse, muffins og kager generelt, men da jeg kun modtog en plade chokolade, og samtidig skulle smage på chokoladen, som den er, havde jeg ikke mulighed for de store eksperimenter, men jeg fik lavet en slags Dalgona-kaffe. Det skal dog siges, at dalgona-kaffe kun kan få den oppiskede skum, når man bruger de ingredienser som frysetørret kaffe, sukker og kogende vand. Hvis man kommer andet i, har jeg en dårlig oplevelse med skummet, men men men... Jeg prøvede at komme lidt chokolade i skummet til sidst og piskede. Selvom der lå lidt chokoladestykker i bunden af skålen, så fik chokoladen og saltlakridsen lagt sig lidt i blød, og kaffen fik den gode smag af både chokolade og lakrids. Dog blev skummet ikke helt som det burde, men det blev en rigtig god oplevelse, og vi sloges lidt om den herhjemme, for smagen var i top.
En anden ide kunne også være at lave den som en almindelig Dalgona-kaffe, og tilsidst tilføje chokoladen revet over drikken. Det er i hvert fald det, jeg vil prøve næste gang.
EXCELLENCE Salty Liquorice er ikke bare en nydelse for maven, chokoladen er også af god kvalitet, og med en masse af tanke bag. Chokoladen er nemlig lavet af kakaobønner af høj kvalitet fra Ecuador, Madagaskar, Ghana og de caribiske øer. På Lindt egen hjemmeside bliver denne chokolade bedømt således: "Sødme: 3/5 - Intensitet: 3/5". Hvis du vil læse mere om EXCELLENCE Salty Liquorice, kan du klikke HER
Kommentarer
Send en kommentar