Gå videre til hovedindholdet

Angst efter Corona

Tiden efter Corona er speciel, eller kan vi allerede nu sige "efter Corona", for den er jo stadig omkring os. 2020 har været udfordrende. Jeg har tidligere skrevet om min angst, og om hvordan min angst blev værre efter Coronaen begyndte. I kan evt. læse opslaget ved at klikke HER.

Tiden for mig har været meget udfordrende Jeg vil ikke bruge ordet forfærdeligt, som mange ellers gør, for hvis jeg først kommer ned i dybet, så er det så svært at komme op igen, og det har jeg virkelig mærket under Corona, hvor min angst blev værre. Jeg blev bange for at komme ud af døren, være sammen med andre mennesker, og bare det at skulle handle og være tæt på andre gav mig myrekryb, og jeg skulle mane mig op til at komme ud. Det vigtigste for mig var at mærke mig selv, og give mig disse dage, hvor jeg ikke skulle så meget ud og være sammen med andre mennesker, men alligevel ikke falde så langt tilbage, at jeg havde svært ved at samle mig selv op igen. Det er en rigtig svær balance at være i.

Det er stadig sådan en lille smule, og det er en stor udfordring at deltage i arrangementer nu, hvor alting stille og roligt åbner op igen. Jeg elsker jo at deltage i arrangementer, især foredrag, hvor jeg går derfra med god viden. Vi ved jo godt alle sammen, at det er nemmere at blive hjemme, men at man tit fortryder, hvis man ikke tog afsted.

For et par dage siden var jeg til arrangement i Sct. Mortens Kirke i Næstved, som hed "Bach og Bibelen - Bud til tiden", hvor skuespilleren Paul Hüttel læste op af Bibeltekster, og organisten Sven Verner Olsen spillede Bachs sange og toner. Det var en stor oplevelse at høre, hvordan Paul Hüttel læste op, og virkelig satte sig ind i de gældende tekster, og hvordan Bachs toner passede godt til de respektive tekster. Den time, som arrangementet tog, var godt givet ud. Det var en fornøjelse at gå derfra bagefter, og man havde fået en slags endorfiner i kroppen, som sikkert også er denne følelse, som gør at min angst kommer lidt på afstand. For når først arrangementerne er i gang, så kommer angsten væk, og jeg kan koncentrere mig om det arrangementet handler om, og det er en fornøjelse i hjernen efterfølgende.

 

Dette var det første rigtige arrangement, som jeg har deltaget i, efter jeg har fået min Corona vaccination, og selvom jeg godt ved, at man ikke er 100 % fritstillet for at få virusset, så giver det alligevel en anden form for tryghed, i hvert fald som hjælper på min angst. 

Nu kommer efteråret snart, og jeg har allerede tilmeldt mig til flere arrangementer, og har skrevet oplevelser i min kalender, som jeg gerne vil opleve, for jeg glæder mig til at komme ud og opleve en masse, selvom min angst lever i mig stadig, og det vil den nok altid gøre. Det drejer sig "bare" om, at jeg arbejder med mig selv, og efter så mange år med angst og bekymringer, så ved jeg godt hvilke knapper, jeg skal trykke på. Nu kan hverdagen bare komme an!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma