Gå videre til hovedindholdet

Boganmeldelse af 'Mord i Ballen Brugs'


Reklame - Jeg har fået tilsendt bogen "Mord i Ballen Brugs" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet, skrevet af forfatteren Lena Jo Hursh.

Jeg er altid spændt på bøger, som går under genren Krimi. For krimier kan være så forskellige, nogle er så skræmmende, at de næsten går over i gys, mens andre vil jeg kalde sukker-søde-krimier, hvor man hører lidt om miljøet og livet hos de enkelte, og det bliver næsten en form for sommerhus-stemning, hvor der sker lidt kriminelt ind imellem.

Jeg var spændt på denne bog "Mord i Ballen Brugs", da den også bliver beskrevet som 'En Samsø-krimi'. 

Bogen handler om mordet, som sker i Ballen Brugs på Samsø, og man hører om, hvordan man næsten uden vidner, intet overvågningskamera, og ved samsingernes stillegående indadvendte mennesker som de er, hvor svært det kan være at opklare et mord, og andre forbrydelser, når man som politistyrke kommer fra fastlandet (Aarhus) for at opklare et mord. Man kan godt mærke på politifolket, at det mange gange er op af bakke. 

Jeg kan godt afsløre, at bogen ikke kun handler om ét mord, eller én forbrydelse, men om der er tale om en seriemorder, eller der er flere forbrydere, det må jeg anbefale dig selv at læse dig til. Det er en spændende bog, som både har det sukker-søde tema, som jeg tidligere har beskrevet, men de sidste 100 sider er ikke med gys, men med en del spænding, som gør, at man relativ hurtig er igennem bogen. 

Bagpå bogen bliver den præsenteret således: "64-årige Lisbeth Møldrup har boet på Samsø i halvandet år." "Den genfundne idyl spoleres dog brat, da Lisbeth igen ufrivilligt involveres i mord." Dermed er det en bog, som bliver præsenteret som en spændingsbog.

Jeg har følt mig meget underholdt af bogen, som er en god oplevelse at læse på en sommerdag lige nu, hvor bogen er god til at stresse af med. Der er rigtig mange temaer i denne bog, blandt andet familiesammenhold, alderdom, kriser, sygdom både psykisk og fysisk, forskelle mellem rig og fattig osv. Så ud over at bogen er en krimi, så er den så meget mere end det. Jeg er i hvert fald blevet taget med til Samsø som en anden turist, og jeg sidder med følelsen af, at jeg har lyst til at besøge øen en dag, og måske se om alle de små beskrivelser er virkelige. Men det er jeg sikker på, at de er, for forfatteren Lena Jo Hursh er nemlig fra Samsø, og arbejder nu som nattevagt som social- og sundhedsassistent på Samsø.

Bogen er på 298 sider, opdelt i en del små kapitler, så det er nemt lige at snuppe et par enkelte kapitler hen ad vejen, hvis man lige har et hurtigt øjeblik, hvor man har lyst til at læse lidt. 

"Mord i Ballen Brugs" er Lena Jo Hurshs anden krimi, hvor hendes debut i krimi-genren er "Mord i Pillemark", fra 2019. Den har jeg ikke læst, men det har bestemt gjort mig nysgerrig til både at læse om mordet, men også at opleve Samsø endnu en gang.

Hvis du er blevet nysgerrig om bogen "Mord i Ballen Brugs", kan du finde den og læse mere om den, ved at klikke HER

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Jagten på Judaskoden Reklame - Jeg har fået bogen "Jagten på Judaskoden" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af forfatterparret Krøjgaard & Jensby (Anne Krøjgaard og Louise Jensby). Bogen, som bliver kaldt et Helena Holm-mysterium, er virkelig et mysterium fra start til slut. "Jagten på Judaskoden" handler om Helena Holm, som er arkæolog, og er sat på en stor sag, sammen med alle de andre kanoner i branchen. Men der går ikke længe før et mord bliver begået. Helena bliver sendt videre til Israel, og vi som læsere kommer helt ned i den historiske, religiøse og arkæologiske fortælling om vores fortid. Flere mord bliver begået, og Helena må rejse til flere fantastiske steder for at kæmpe for sit liv, for hvem vil slå ihjel for at finde den hemmelige skat? Og hvad er den hemmelige skat? Vi kommer ned under jorden i hemmelige huler, ind på kendte museer for at se på glemte stentavler, samt ind i de trygge rammer, da Helena møder sikkerhedsvag
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma