Gå videre til hovedindholdet

Esbjerg Evangeliet


Da jeg forleden dag var til Maria Montells koncert i Skt. Jørgens Kirke i Næstved, så jeg, at der var udstillet et stort værk inde i selve kirken. Jeg var nysgerrig efter hvad dette var, og da jeg så, at dér dagen efter ville være et arrangement med Sognepræst Lillian Jordan Nielsen og Kirke- og PR-medarbejder Neel Vincentsen, hvor de skulle fortælle om dette værk, var jeg meget interesseret.

Værket er et 22 meter langt stykke stof, som er en kopi af Erik Hagens´ vægmaleri, som oprindeligt hænger på University College Vest i Esbjerg.
Erik Hagens har brugt bibelhistorien og mikset det med det nutidige danske samfund. Det vil sige at både Det Gamle og Nye Testamente er blevet malet, men på en moderne måde, så både kultur, politik, personlige meninger og det almene kommer frem i små detaljer.

Blandt andet har Erik Hagens startet med skabelsesberetningen, hvor han har malet Eva som gemmer sig, hun har altså spist af kundskabens træ, og er blevet opmærksom på hendes nøgenhed. Samtidig har Hagens malet en lille detalje, med et nutidigt barn som leger med tændstikker. En nutid måde at beskrive nutidens forbud.



Det kræver lang tid at gå på opdagelse i Erik Hagens værk, som er meget interessant. Han kommer både ind på forbrugsgoder, dyreforhold, miljø, og nutidens forældreforhånd.
På værket er der afsat notater om hvor de forskellige informationer kan findes i Biblen. Det er rigtig spændende at gå på opdagelse i værket, og søge de forskellige ting op, hvor der blandt andet er malet en bogreol, og notatet er fra Johannes evangeliet 1,1: "I begyndelsen var Ordet, og ordet var hos Gud". Ordet i denne forstand har Hagens lavet om til vores moderne viden, med en bogreol.

Ved påskebordet, er der malet et bord, hvor der på folks tallerkener er malet levende dyr, altså en måde at kommentere dyrevelfærd, eller etik på. Man kan få timer til at gå foran maleriet, og jeg kan helt sikkert anbefale at man tager forbi Skt. Jørgens Kirke, hvor værket er udstillet fra den 28. februar til 23. marts.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma