Gå videre til hovedindholdet

Skyldfølelse efter at have mistet


Som I ved, lytter jeg tit til podcast, og jeg er nu begyndt på et nyt program, som hedder Maries Rum, som bliver optaget på Rønnebæksholm ved Næstved i Maries Rum, som var Grundtvigs anden kones rum. Et rum som blev brugt til spirituelle møder, og derfor passer perfekt til den podcast-serie, som løbende kommer.

Programmerne er med journalist Rasmus Birkerod, som hver gang har inviteret en kendt person, samt en præst til at omtale emner såsom tro, eksistens og livsforandrende erfaringer.

Første afsnit hedder "Om troen på en guddommelig kraft", og Peter Aalbæk Jensen var inviteret med i studiet sammen med præst Tom Thygesen Daugaard. Det store emne handlede om en oplevelse som Peter Aalbæk Jensen oplevede, da han var yngre, og han skulle sige farvel til sin afdøde mormor. For ved mormorens øje trillede en tåre af blod, og "Der fandt jeg min gud igen" udtalte Peter Aalbæk Jensen.

Podcasten kommer vidt omkring både om, hvad denne tåre kunne betyde, om livet efter døden, om at bede aftenbøn, og om være klar til døden, og samtidig ikke at glæde sig til den.

Et af de emner, som bliver omtalt i podcasten, synes jeg er meget spændende. Nemlig det med at prioritere ens tid. I podcasten bliver der beskrevet, at den tåre af blod kunne betyde, at mormoren rakte ud efter Peter, efter han havde prioriteret sit arbejde frem for familien. Det er normalt i dagens Danmark at føle skyld, når vores nærmeste dør, da vi ikke har brugt tiden fornuftigt sammen med dem i årene inden. Dette kan man mene om hvad man vil, men i mit liv har jeg ikke lyst til at føle skyld og have dårlig samvittighed, derfor prioriterer jeg min tid sammen med mine nærmeste, og hygger mig sammen med dem. 
Peter Aalbæk Jensen beskriver oplevelsen som et tegn. Et tegn eller påmindelse om, at vi skal huske at prioriterer anderledes, og måske kommer ind på samme holdning, som jeg selv beskrev.

I denne podcast-serie kommes der også ind på et aktuelt samtaleemne. Denne gang handlede det om Dubai turene blandt danske kendte. Dette er dog et emne jeg ikke vil komme ind på, men det var spændende at høre både Peter Aalbæk Jensens og Tom Thygesen Daugaards meninger.

Jeg kan virkelig anbefale at lytte til denne podcast, da den kommer vidt omkring, og de 30 minutter, som podcasten varer, kan alle vist have tid til. Man kan finde podcasten på "podcast-app'en", eller på et link ved at klikke HER. Der kommer løbende nye podcasts hver 14. dag, og der ligger allerede en ny udsendelse derinde.

(C) Maries Rum

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pelle og Karls Magiske Julerejse Reklame - Jeg har fået bogen "Pelle og Karls Magiske Julerejse" tilsendt af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af Tanja Skogset, og er indtil videre første bog i en serie på to bøger. Bogen handler om Pelle og Karl, som er bedste venner. De to drenge går i klasse sammen, men en dag sker der noget, som bringer dem endnu tættere sammen. Pelle har aldrig i sine ni år fejret jul, og hans forældre, og hans tipoldefar på 123 år, har aldrig forklaret hvorfor. Pelle har aldrig rigtig tænkt over hvordan hans tipoldefar kunne være så gammel, men en dag finder Pelle ud af at Julius (tipoldefar) har en relation til Grødstrup. Men hvad er Grødstrup? Det finder de to drenge ud af fyldt med magi. De kommer ind i nissernes verden, og så vil jeg ikke fortælle mere, for det er virkelig en bog man selv skal læse. Bogen er en sød oplæsningsbog eller endnu bedre, en bog for de læselystne børn, hvor bogen er hurtig læst her i november og december måned. Bo...
Anmeldelse af Præstens arv   Reklame - Jeg har modtaget bogen "Præstens arv" af forlaget Forfatterskabet til anmeldelse. Bogen er skrevet af forfatter Malene Grau Nielsen, og denne bog er hendes debutroman.   Denne bog har været én af de sværeste for mig at anmelde. Ikke fordi bogen er dårlig, men fordi der sker så meget, at jeg ikke ved, hvor jeg skal begynde.   "Præstens arv" handler om en almindelig præstefamilie, eller er den så almindelig? Dette forstår man først, når man har læst bogen. Bogens 482 sider handler mest om de tre sønner til byens præst, og om hvordan man kan komme sig efter en barndom fyldt med psykisk og fysisk vold. Den ældste søn Johannes var ham, som blev valgt til den fysiske vold hver gang. Hvordan kan man som voksen komme videre efter sådan en opvækst, og hvilken rolle har de to mindre brødre? I bogen kommer vi tilbage i tiden til 1957 og frem til nutiden i 2005-2006. Vi følger de tre drenges eller voksne mænds liv, og hvilke konsekvenser ...
Jagten på Judaskoden Reklame - Jeg har fået bogen "Jagten på Judaskoden" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af forfatterparret Krøjgaard & Jensby (Anne Krøjgaard og Louise Jensby). Bogen, som bliver kaldt et Helena Holm-mysterium, er virkelig et mysterium fra start til slut. "Jagten på Judaskoden" handler om Helena Holm, som er arkæolog, og er sat på en stor sag, sammen med alle de andre kanoner i branchen. Men der går ikke længe før et mord bliver begået. Helena bliver sendt videre til Israel, og vi som læsere kommer helt ned i den historiske, religiøse og arkæologiske fortælling om vores fortid. Flere mord bliver begået, og Helena må rejse til flere fantastiske steder for at kæmpe for sit liv, for hvem vil slå ihjel for at finde den hemmelige skat? Og hvad er den hemmelige skat? Vi kommer ned under jorden i hemmelige huler, ind på kendte museer for at se på glemte stentavler, samt ind i de trygge rammer, da Helena møder sikkerhedsvag...