Gå videre til hovedindholdet

Lysegrønt håb


Når I ser de arrangementer, som jeg deltager i, så kan I nok godt mærke, at mange af de arrangementer, som var inden corona, også er ved at kommer tilbage igen. Dermed er de arrangementer, som jeg selv, og os andre i børne- og voksenunderholdnings branchen deltager i, ved at komme op og køre igen.

Sidste uge har været travl hvad angår kørsel til forskellige arrangementer. Vi har været vidt omkring på hele Sjælland, og lave underholdning til flere arrangementer, og jeg kan allerede afsløre, at vi har været i Jylland i denne uge, vi er i nu. Det kører godt lige nu, men det er en branche, som hurtigt kan vende.

Derudover har jeg også været til et enkelt arrangement, hvor jeg som lyttende deltog. Det var nemlig tid til endnu et foredrag i Kirkehøjskolen i Næstved. Denne gang var det Lektor i bioetik Mickey Gjerris, som skulle fortælle foredraget: "Lysegrønt håb - Om at leve etisk i klimaforandringernes tidsalder". I begyndelsen var jeg lidt i tvivl om, hvordan etik og klima kunne stå sammen og give større mening, men den måde som Mickey Gjerris fortalte om etik, og virkelig bredte emnet ud, gav os lyttere spørgsmål til debat, og så gav det hele mening. Det første spørgsmål der blev stillet var: "Skal man være god ved dyr?" Og er der et emne, som ligger folk stærkt på sinde, så er det respekten for dyr. Men skal vores godhed ved dyr være på et sådant plan, at den går over menneskeheden og os selv? Det var det, vi alle kom frem til. Pludselig sker der noget ved vores tankegang, når vi skal tænke etisk. Dermed kom vi også omkring ægproduktion, hvor det er kommet frem, at 85% af alle produktions høns har prøvet at brække deres brystben. Det sker på et tidspunkt, hvor det er vigtigt, at høns bliver mindre og mindre, da de så fylder mindre og skal have mindre foder. Men samtidig forventer vi også, at æggene bliver større, og hønsene producerer flere æg. 


Hvordan kommer disse dyr-spørgsmål så til at handle om klimaet? Jo, hvis vi begynder at tænke i den etiske bane på andre måder, så vil det automatisk komme frem, når vi taler og tænker på klima. De fleste af os vidste, og ved jo godt, hvad man skal gøre for at formindske brugen af klimabelastende stoffer, men undskyldningerne vælter frem. For hvis det KUN er mig, som laver disse forandringer, hvad hjælper det så? Til dette spørgsmål er jeg vild med, at Mickey Gjerris brugte ordsproget fra Superman, nemlig "Med stor magt kommer stort ansvar".

Det var et rigtig spændende foredrag, som både kom omkring FN's Klimapanel, biodiversitet, men i det hele taget handler det om, at vi opnår en følelse af, at vi ikke skal lukke øjnene, og i stedet have lyst til de ændringer, som skal til. Den helt store øjenåbner, som jeg fik, til dette foredrag var, da Mickey Gjerris viste et billede af 'Country Overshoot Days 2021', altså hvornår hvilke lande har opbrugt deres ressourcer i 2021. Tænk engang, at vi i Danmark har opbrugt vores ressourcer den 26. marts, det vil sige, at for at vi i Danmark bruger den mængde ressourcer, som vi gør, faktisk har brug for 4 planeter mere. Det var virkelig en øjenåbner for mig.

Det blev et længere indlæg om et enkelt arrangement, men hvad gør det, når det handler om et så vigtige emner som etik og klima. Jeg håber også, at I fik noget ud af det, selvom I ikke deltog i selve arrangementet. Jeg vil slutte af med et billede, som blev brugt til foredraget, som virkelig gav stof til eftertanke.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma