Gå videre til hovedindholdet

Rosengelé

Her kommer den næste opskrift i rækken inspireret af det, som rør sig i naturen i øjeblikket. Jeg skulle bruge rosenblade til min hyldeblomstsaft, som jeg sidst viste frem herinde, og gik i tænkeboks, fordi jeg husker, at min mormor tit lavede rosengelé og havde stående. Hun brugte roser fra haven, som ikke var sprøjtede. Lige inden rosen begyndte at tabe dens rosenblade, så var det nemt at tage dem af og lave den fineste gelé. Jeg valgte dog at bruge de rosenblade, som er på hybenbusken lige nu, og hvis I kommer forbi et sted fyldt med hybenbuske, vil jeg virkelig anbefale at plukke de flotte lyserøde og hvide kronblade af. Pluk kun kronbladene, og lad resten af blomsten side, den bliver nemlig til de lækreste hyben, og dem skal vi også prøve at lave noget spændende med, når det bliver tid til det.


Denne opskrift på rosengelé giver ikke den helt store mængde, så hvis du skal have flere glas, måske til at give væk i værtindegave, så skal du huske at doble opskriften op. Jeg vil hellere lave opskrifterne mindre, så det ikke virker så uoverskueligt for jer. Det skal nemlig være sjovt at hoppe i køkkenet.

Annemettes rosengelé: 
Mængde: et mellem glas
To store håndfulde rosenblade
2 ark husblas
3 dl vand
saft af en kvart citron
50 g sukker

Tag rosenbladene og klip det yderste hvide/gule af hvert blad, da det kan give bitterstoffer. Der sker dog ikke noget ved at lade det blive sidende, men jeg ordner dem altid, så jeg får det allerbedste ud af geléen. Tag rosenbladene op i en gryde/kasserolle sammen med 3 dl vand. Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Tilsæt citronsaft og sukker i gryden med rosenbladene, og lad det hele koge godt op i ca. 10-15 minutter. Når det er kogt godt ind og vandet har fået en fin lyserød farve, så sigter du væsken fra rosenbladene, og husk at knug det ekstra væske ud af rosenbladene, så du får udbytte af det hele. Væsken kan du evt. hælde over i en ren gryde/kasserolle. Kassér nu rosenbladene, knug vandet ud af husblassen og kom den over i væsken og rør godt rundt. Nu er massen klar til at komme på et rent og skoldet glas. Sæt låg på, og sæt geléen på køl i mindst 3-4 timer, til den rigtig har sat sig. Nu er den klar til at komme oven på en ostemad eller måske med i en dessert. Som altid er det kun fantasien, som sætter grænser.


Hvis I plukker en posefuld hybenrosenblade og dufter ned i den, så vil i opleve den lækreste rosenduft, og det er også denne duft, at jeg vil prøve at eksperimentere med i en af de kommende opskrifter. Men næste gang skal vi over i en helt anden boldgade, hvad angår opskrifter, men det er noget, som vores haver er fyldt af i øjeblikket.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma