Det var ikke planen at købe kålroer
Det lyder meget kompliceret, hvilket det ikke er, når først man er gået i gang med bogen. Bogen "Det var ikke planen at købe kålroer" er skrevet af Anders Haahr Rasmussen, og handler om Amanda, som bor i Brooklyn, USA. Hun interesserer sig meget for at lave mad, men på en økonomisk måde, og samtidig vegetarisk. Hendes arbejde, venindeforhold, og kærester kommer altid i anden række, da maden altid kommer først, og tit laver hun mad uden at være sulten, men kun for at komme spilden af mad til livs. Vi hører om, hvordan nogle retter bliver lavet, og hvordan hun opbevarer grøntsager bedst, og hvordan hun tit laver retter alt efter, hvad hun har i køleskabet, eller hvad der er billigst i butikkerne. Selvom bogen handler meget om mad, kommer det også frem, hvordan man forventer, at kvinder skal være i samfundet. Selvom vi lever i 2018, kommer det hurtigt frem mellem linjerne, at man forventer, at kvinder skal få kærester, blive gift, få børn og leve som en almindelig kernefamilie. Men sådan lever Amanda slet ikke. Hun er godt nok i et forhold, eller det ville hun nok ikke selv kalde det, for hun ser bare en fyr, men gider ikke rigtig være i et forhold med ham. I virkeligheden er hun nok bange for at blive skuffet. Dette kommer også frem ved hendes ene-dialog, hvor hun tit har en samtale med sig selv, men så har man jo som regel også altid ret.
Hver kapitel starter med en ingrediensliste til den ret som kapitlet vil handle om. Bogen er meget let læseligt, og med de 141 sider, er bogen hurtig læst. Bogen er udgivet i 2018, så en nyere bog, med et emne som de fleste kan forholde sig til. Selvom forfatteren Anders Haahr Rasmussen er dansk, foregår handlingen i USA. Jeg må indrømme, at jeg følte at bogen virkede mere amerikansk end dansk. Det vil sige, at det virkede som om bogen var skrevet på engelsk, og oversat til dansk, og det må jo være en succes, når man skriver om et andet land end ens hjemland, og bogen virker meget autentisk i både opskrifter og oprindelse. Det vil sige for mig var bogen fuldkommen, og en succes at læse. Og at jeg fik lidt mad-inspiration samtidig, gjorde det bestemt ikke ringere.


Det er en bog, som jeg gerne vil anbefale, da den passer til de fleste mennesker. Og jeg vil faktisk sige, at det godt kunne være en begynder-bog. Bogen er meget nem at læse, og nem at forstå, og at man kan sætte sig ind i Amandas tanker, gør det også nemmere at huske det, man har læst. 4 stjerner fra mig.

Kommentarer
Send en kommentar