Squash muffins

Jeg bliver tit spurgt om, hvor jeg får inspirationen fra, til alle de madretter og bageopskrifter som jeg laver. Jeg får min inspiration fra mange forskellige steder. Tit når jeg ser en opskrift, ændrer jeg den til det, som jeg lige har i køleskabet eller i skabet.
Steder hvor jeg også bliver inspireret, er i mit supermarked, og det kan være alt fra de lokale afgrødre til sæsonens lækkerier. Inspireret blev jeg også forleden, da jeg så en stor gul squash i mit supermarked. Jeg elsker squash, og squash sæsonen i år har været rigtig god, så selvfølgelig fandt den vej i min indkøbsvogn og skulle med hjem.
Jeg har flere gange lavet mad med squash, blandt andet nogle squash frikadeller, som er vegetariske. De blev rigtig gode! Og det må sikkert være en opskrift, som skal have sit eget blogindlæg.
Jeg ville nemlig denne gang ikke lave en madopskrift, men en bageopskrift.
Jeg kan huske, at jeg i folkeskolen bagte en lækker opskrift på squash muffins, og den ville jeg rigtig gerne bage igen. Bagværket blev en succes, og derfor synes jeg, at I også skal have glæde af den, og forhåbentlig får I lyst til at bage den.
Squash muffins:
3 æg
250 g sukker
2 ½ dl solsikkeolie
500 g groftrevet squash
350 g mel
1/4 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
½ tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker
3 tsk. kanel
Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en el-pisker.
Tilsæt olie og pisk igen. Tilsæt derefter de resterende ingredienser.
Hæld dejen i muffinsforme, og bag dem ved 180 grader i 20 minutter.
Jeg brugte som sagt en gul squash, og det blev smukt, men en grøn kan selvfølgelig også bruges. Jeg fyldte muffinsformene mere op end normalt, og det var et godt resultat, da dejen ikke flød ud af formene, men blev flotte og store. Jeg vil dog anbefale, at man sætter sine muffins-forme i sådan en stålform, for dejen er tung og flyder let ud. Der burde komme 20-25 stk muffins ud af opskriften.
Kommentarer
Send en kommentar