Vegetar-mandag

Jeg har, som mange andre, valgt at kigge på mit kødindtag, og har valgt at en af ugens dage bliver kødløs. Jeg bliver aldrig vegetar eller veganer, da jeg elsker kød, men jeg synes, at der findes en del lækre opskrifter med grøntsager, som jeg prøver af, og samtidigt sætter mit eget præg på.
Denne ret, som er squash frikadeller, har jeg nu prøvet at lave to gange. Første gang gjorde jeg præcis som der stod i opskriften, mens jeg anden gang fandt lidt forbedringer, som absolut gjorde frikadellerne mere lækre.
Squash frikadeller:
500 g groft reven squash (gul eller grøn)
3 æg
2 dl reven ost
1 løg skåret i tern
1,5 dl rasp
1 dl havregryn
Salt og peber
Den revne squash røres til en fars sammen med ost, løg og æggene. Farsen røres lind med rasp og havregryn, samt salt og peber. Krydr den rigeligt, da squash og ost er ret neutral i smagen. Det kan godt være, at der skal bruges mere rasp eller havregryn, da squashen jo er vandholdig grøntsag, og kan variere efter årstid.
Farsen formes til frikadeller med en spiseske sættes på en bageplade med bagepapir, og bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, hvor de vendes, når cirka halvdelen af tiden er gået.
Hvis man ikke har rasp eller havregryn, kan man selvfølgelig også bruge mel, men jeg synes, at de bliver mere sprøde af rasp og havregryn. Af denne opskrift bliver der cirka en bageplade fyldt med frikadeller, alt efter hvor store man vælger at lave dem.



Kommentarer
Send en kommentar