Gå videre til hovedindholdet

Ugens opskrift - Marcipan hjerter

Vi nærmer os julen mere og mere. Butikkerne har for længst stillet julepynt og andet jul frem, og vi bliver mere og mere ivrige for at få de dejlige ting med hjem.

Det kommer også til at kunne fornemmes i mine "ugens opskrifter", at vi nærmer os december. Denne uges opskrift er en både nem og lidt svær opskrift, men det smager dejligt julet. Og hvis man har en sød tand, er denne opskrift perfekt. Disse marcipan hjerter er en marcipanmasse som bliver udstukket, lagt sammen med appelsinmarmelade og kanel, og dyppet i chokolade. Og det er chokoladedelen som er lidt svær, hvis man ikke har prøvet det før. Men ellers er det en opskrift, man sagtens kan have sine børn med i køkkenet til.

Da vi snart har december, valgte jeg at lave halvdelen af hjerterne til juletræer i stedet. Det vil sige at man kan lave lige præcis det mønster eller figur som man har lyst til. Lav dog ikke marcipanen for stor, da det er ret sødt, og for mange er det en nydelse, som man ikke vil spise 10 marcipan stykker af.

Marcipan hjerter: (ca. 10 stk)

125 g marcipan
1 spsk. appelsinmarmelade
0,25 tsk. kanel
125 g overtræks chokolade (man bestemmer selv hvilken slags, alt efter smag)
Evt. frysetørret hindbær eller jordbær til pynt

Rul marcipanen ud med en kagerulle på et stykke bagepapir. Udstik marcipanen med hvilke figur I vil. Jeg udstak 2 x 5 juletræer, og 2 x 5 hjerter.
Rør appelsinmarmelade sammen med kanel. Brug en teske til at fordele marmeladen på halvdelen af marcipan stykkerne, og læg det andet stykke marcipan henover. Sørg for at der er marmelade over hele marcipanstykket, også ude i kanterne, så sidder det andet marcipanstykke bedre fast.
Sæt marcipanenstykkerne på køl, gerne 10-15 minutter, så de er helt kolde, når de skal overtrækkes med chokolade.
Smelt chokoladen, enten i en chokoladesmelter, eller over vandbad. Overtræk marcipan stykkerne med chokolade, både på den ene og den anden side, og læg dem på et stykke bagepapir. Pynt evt. med frysetørret hindbær eller jordbær. Sæt stykkerne i køleskabet, indtil chokoladen er størknet.





Marcipan hjerterne passer perfekt som sødt midt på dagen, eller til aftenkaffen. Stykkerne passer også perfekt som en værtindegave, hvor stykkerne kan pakkes ind i en lille pose eller et stykke cellofan.

God fornøjelse og velbekomme.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pelle og Karls Magiske Julerejse Reklame - Jeg har fået bogen "Pelle og Karls Magiske Julerejse" tilsendt af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af Tanja Skogset, og er indtil videre første bog i en serie på to bøger. Bogen handler om Pelle og Karl, som er bedste venner. De to drenge går i klasse sammen, men en dag sker der noget, som bringer dem endnu tættere sammen. Pelle har aldrig i sine ni år fejret jul, og hans forældre, og hans tipoldefar på 123 år, har aldrig forklaret hvorfor. Pelle har aldrig rigtig tænkt over hvordan hans tipoldefar kunne være så gammel, men en dag finder Pelle ud af at Julius (tipoldefar) har en relation til Grødstrup. Men hvad er Grødstrup? Det finder de to drenge ud af fyldt med magi. De kommer ind i nissernes verden, og så vil jeg ikke fortælle mere, for det er virkelig en bog man selv skal læse. Bogen er en sød oplæsningsbog eller endnu bedre, en bog for de læselystne børn, hvor bogen er hurtig læst her i november og december måned. Bo...
Ekstra glød til ansigtet med C-vitamin Reklame - I samarbejde med Smartson, er jeg blevet udvalgt til at teste Revitalift Vitamin C Hydrating Glow Cream fra L'Oreal Paris. Jeg var meget spændt på at teste denne C-vitamin creme, først og fremmest fordi jeg aldrig har prøvet C-vitamin i min hudpleje før, og fordi jeg tænkte, at det ville være den perfekte tid lige nu til at bruge en creme med C-vitamin og samtidig få fin glød, som den jo lover i navnet. Revitalift Vitamin C er en spændende serie af produkter, som alle gør noget godt for huden, både hvad angår spændstighed og glød. Denne Hydrating Glow Cream er en dagcreme, som er egnet til alle hudtyper, og giver glød og fugt. Cremen er blandt andet tilsat C-vitamin, E-vitamin, glycerin og salicylsyre, som giver fugt i op til 24 timer, reducerer rynker, giver en glattere hud og minimerer porer. Jeg elsker simpelthen denne creme. Den er så let, men samtidig lidt fed i konsistensen, og jeg vil faktisk sige, at den smelter ind i huden, ...
Vinterens redning fra CeraVe Reklame - I samarbejde med CeraVe og Smartson er jeg blevet udvalgt for fjerde gang til at teste produkter fra CeraVe. Det er endnu en gang produkter fra CeraVe, som jeg ikke har prøvet før, nemlig: CeraVe Hydrating Cream-To-Foam Cleanser - 236 ml CeraVe Advanced Repair Ointment - 50 ml CeraVe Hydrating Cream-To-Foam Cleanser , er en skummende ansigts rens. Rensen skummer som sagt, og fugtgiver samtidig huden. Den fjerner effektivt både makeup og det snavs, som vi har fået på huden i løbet af dagen. Rensen har rigtig mange gode egenskaber, og indeholder mange gode syrer og ceramider, som du kan læse mere om på de følgende links, som jeg sætter ind. Alt i alt er der gode fugtgivende ingredienser i, som fugter huden i løbet af dagen. Derfor er det en rens som anbefales at blive brugt om morgenen og/eller om aften. CeraVe Advanced Repair Ointment , er en gelcreme, som kan bruges som en beskyttende hinde, som f.eks. en SOS-creme. Den passer perfekt til den køli...