Gå videre til hovedindholdet

Hvis man ikke selv har oplevet, kan man ikke formidle


Det er blevet tid til Ugens arrangementer over uge 40. Det har ikke været en stille uge hvad angår arrangementer. Men noget af ugen har også været selvvalgt for at give mere opmærksomhed til et godt formål. 

Jeg er blevet ret vild med at sætte gode madoplevelser ind, som jeg også har haft i ugen. Så I kan nok godt regne ud, at det også sker i denne uge. 

Torsdag i sidste uge (7. Oktober) var jeg til en af Kirkehøjskolen i Næstveds foredrag. Der er foredrag i Sct. Mortens Kirke hver 14. dag, og denne gang var det med tidligere Provst og kongelig konfessionarius, Erik Norman-Svendsen, som holdt foredraget “Kirken blandt søfolk og andet godtfolk i udlandet”. 

Jeg havde lidt blandede følelser inden foredraget, for selvom jeg ved, at Erik Norman-Svendsen er en god foredragsholder (jeg har hørt ham før), så kunne jeg ikke helt forstå, hvordan han kunne holde sådan et foredrag med fokus på sømænd, og tænkte at det burde være holdt af en Sømandspræst, men den tanke blev gjort til skamme, da jeg hørte foredraget. 

Det er nemlig sådan, at Provsten over København stift er det overhoved, som står for sømandspræsterne, og faktisk også står som repræsentant for præster i udlandet, og det overraskede mig faktisk. Men som jeg altid siger, så elsker jeg at lære noget ved de foredrag, som jeg hører, og hvis man ved alt på forhånd, så er det ikke så spændende, og som Erik Norman-Svendsen sagde: “Hvis man ikke selv har oplevet, kan man ikke formidle”. 


Et emne som ‘kirken blandt søfolk’ kan hurtig føles tungt for mange, men starten blev blødt godt op, da Erik Norman-Svendsen fortalte om, at han som barn hver sommer tog med hans farfar ud at sejle, han arbejdede nemlig som skibsfører for de danske sukkerfabrikker. Resten af foredraget kom til at handle om Erik Norman-Svendsens oplevelser, når han blev sendt ud i verden for at repræsentere sit land, og hvordan vores danske præstekjole virkelig bliver sat pris på i udlandet, selvom det i varmen kan give visse udfordringer. 

Jeg kan bestemt anbefale, at man hører Erik Norman-Svendsen fortælle foredrag, hvis han kommer forbi dig, og som jeg skrev før, er det anden gang, jeg hører Erik Norman-Svendsen fortælle. Hvis du er nysgerrig på det andet foredrag, så kan du klikke for at læse mere om det HER

Det formåls arrangement som jeg beskrev tidligere, som jeg har valgt at sætte fokus på er “Lyserød Lørdag”, som var den 9. Oktober. “Lyserød Lørdag” sætter fokus på brystkræft og hele landet støtter op om den vigtige sag denne dag. Hvert år går jeg i tænkeboks, for jeg elsker at sætte fokus på vigtigheden omkring sygdommen, og elsker også at gøre det på en kreativ måde. Jeg ville derfor lave pandekager, som skulle ligne bryster, og i stedet for almindelige pandekager, så blev det til kakaopandekager, så vi samtidig kan sætte fokus på mangfoldighed. Det er første gang, at jeg har lavet pandekager med hjælp af en kagering, men det er bestemt ikke sidste gang. Her kan I se resultatet af min “Støt Brysterne” kreation. 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma