Chokolade / Clementin kage
Jeg holder meget af, at blive inspireret til at maden og kagerne som jeg bager, passer til den årstid som vi er i. Det er jo også ret nemt, når det er de ingredienser, som er fremme lige nu.
Denne inspiration kommer selvfølgelig også til at passe til denne uges opskrift, som passer til både november og jul. Juleduftene er begyndt at komme frem, og især clementiner og appelsinerne er for alvor på sit højeste lige nu. Derfor var det naturligt for mig, at fremstille en kage som skulle have inspiration af clementiner og tilsat chokolade, som de fleste kan lide.
Selve chokoladekagen har et lille pift af den lidt syrlig/søde clementinsmag, men ellers kommer den fint frem i glasuren som kommer på til sidst.
Jeg håber, at I kommer i november-humør, og smutter i køkkenet for at bage lidt, og hygge om dem i holder af. Kagen er ret hurtig at lave. Jeg tror jeg brugte 10-15 minutter på forberedelsen, og kagen skal derefter kun bage i 30 minutter. Det passer med, at kagen passer sig selv, mens for eksempel aftensmaden bliver tilberedt. Eller man kunne tage den lækre kage med til værtinden, når man snart skal ud og hygge sammen i juletiden. Og kagen kan skæres ud som man selv synes, enten i bjælker eller små firkantede stykker.
Chokolade / Clementin kage:
200 g rørsukker
3 æg
200 g hvedemel
2 ½ clementin
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
35 g kakaopulver
½ dl olie
Glasur:
Saften fra 1½ clementin
flormelis
Ovnen tændes og opvarmes til 180 grader, mens at kagen tilberedes.
Pisk æg, sukker og salt sammen i et par minutter, gerne med en el-pisker, så massen bliver luftig og skummende. Bland mel, bagepulver og kakao, og sigt den over æggemassen, og pisk den godt.
Tag clementinerne, og skræl dem, og put frugten i en minihakker, så også frugtkødet kommer med i kagen. Pisk clementinerne godt, så det for det meste er saft, men også lidt frugtkød i. Tilsæt frugten og olie i dejen og pisk igen.
Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir i, og bag kagen i ovnen i mindst 30 minutter. Bagetiden afhænger af størrelsen af bradepanden. Tjek med en kødnål eller strikkepind om kagen hænger fast efter de 30 minutter. Hvis ikke, er kagen færdig.
Lad kagen køle helt af, gerne 30 minutter på en rest uden bradepande, og pisk derefter en god fast glasur af clementinsaft og flormelis, og hæld på kagen. Lad glasuren sætte sig, før kagen spises.
Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar