Gå videre til hovedindholdet

Chokolade / Clementin kage

 

Jeg holder meget af, at blive inspireret til at maden og kagerne som jeg bager, passer til den årstid som vi er i. Det er jo også ret nemt, når det er de ingredienser, som er fremme lige nu.

Denne inspiration kommer selvfølgelig også til at passe til denne uges opskrift, som passer til både november og jul. Juleduftene er begyndt at komme frem, og især clementiner og appelsinerne er for alvor på sit højeste lige nu. Derfor var det naturligt for mig, at fremstille en kage som skulle have inspiration af clementiner og tilsat chokolade, som de fleste kan lide.

Selve chokoladekagen har et lille pift af den lidt syrlig/søde clementinsmag, men ellers kommer den fint frem i glasuren som kommer på til sidst.




Jeg håber, at I kommer i november-humør, og smutter i køkkenet for at bage lidt, og hygge om dem i holder af. Kagen er ret hurtig at lave. Jeg tror jeg brugte 10-15 minutter på forberedelsen, og kagen skal derefter kun bage i 30 minutter. Det passer med, at kagen passer sig selv, mens for eksempel aftensmaden bliver tilberedt. Eller man kunne tage den lækre kage med til værtinden, når man snart skal ud og hygge sammen i juletiden. Og kagen kan skæres ud som man selv synes, enten i bjælker eller små firkantede stykker.



Chokolade / Clementin kage:
200 g rørsukker
3 æg
200 g hvedemel
2 ½ clementin
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
35 g kakaopulver
½ dl olie

Glasur:
Saften fra 1½ clementin
flormelis

Ovnen tændes og opvarmes til 180 grader, mens at kagen tilberedes.
Pisk æg, sukker og salt sammen i et par minutter, gerne med en el-pisker, så massen bliver luftig og skummende. Bland mel, bagepulver og kakao, og sigt den over æggemassen, og pisk den godt.
Tag clementinerne, og skræl dem, og put frugten i en minihakker, så også frugtkødet kommer med i kagen. Pisk clementinerne godt, så det for det meste er saft, men også lidt frugtkød i. Tilsæt frugten og olie i dejen og pisk igen.
Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir i, og bag kagen i ovnen i mindst 30 minutter. Bagetiden afhænger af størrelsen af bradepanden. Tjek med en kødnål eller strikkepind om kagen hænger fast efter de 30 minutter. Hvis ikke, er kagen færdig.
Lad kagen køle helt af, gerne 30 minutter på en rest uden bradepande, og pisk derefter en god fast glasur af clementinsaft og flormelis, og hæld på kagen. Lad glasuren sætte sig, før kagen spises.

Velbekomme.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Pelle og Karls Magiske Julerejse Reklame - Jeg har fået bogen "Pelle og Karls Magiske Julerejse" tilsendt af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af Tanja Skogset, og er indtil videre første bog i en serie på to bøger. Bogen handler om Pelle og Karl, som er bedste venner. De to drenge går i klasse sammen, men en dag sker der noget, som bringer dem endnu tættere sammen. Pelle har aldrig i sine ni år fejret jul, og hans forældre, og hans tipoldefar på 123 år, har aldrig forklaret hvorfor. Pelle har aldrig rigtig tænkt over hvordan hans tipoldefar kunne være så gammel, men en dag finder Pelle ud af at Julius (tipoldefar) har en relation til Grødstrup. Men hvad er Grødstrup? Det finder de to drenge ud af fyldt med magi. De kommer ind i nissernes verden, og så vil jeg ikke fortælle mere, for det er virkelig en bog man selv skal læse. Bogen er en sød oplæsningsbog eller endnu bedre, en bog for de læselystne børn, hvor bogen er hurtig læst her i november og december måned. Bo...
Maybelline Glow Makeup Reklame - Jeg har i samarbejde med Maybelline og Smartson blevet udvalgt til at teste makeup fra Maybelline. De to produkter, som vi kunne vælge imellem var i serien Maybelline Glow makeup, men jeg valgte disse to produkter: Maybelline Lash Sensational Firework Waterproof Mascara Lifter Plump Lipgloss Jeg havde store forventninger til især mascaraen, da jeg bruger mascara næsten hver dag, men det betyder også, at det kan blive en stor skuffelse, hvis ikke forhåbningerne lever op til forventningerne. Maybelline Lash Sensational Firework Waterproof Mascara , er en mascara, hvor vipperne skulle blive spredt ud som et festfyrværkeri. Den er vandfast, og dækker hver øjenvippe fra rod til spids, og den bliver lovet, at den er velegnet til sensitive øjne og til kontaktlinsebrugere. Min mening er, at det er en rigtig god mascara at bruge, dog er jeg ikke så vild med vandfast mascara, da jeg har meget sensitive øjne, og det har også været en kamp at få mascaraen af hver a...
Ekstra glød til ansigtet med C-vitamin Reklame - I samarbejde med Smartson, er jeg blevet udvalgt til at teste Revitalift Vitamin C Hydrating Glow Cream fra L'Oreal Paris. Jeg var meget spændt på at teste denne C-vitamin creme, først og fremmest fordi jeg aldrig har prøvet C-vitamin i min hudpleje før, og fordi jeg tænkte, at det ville være den perfekte tid lige nu til at bruge en creme med C-vitamin og samtidig få fin glød, som den jo lover i navnet. Revitalift Vitamin C er en spændende serie af produkter, som alle gør noget godt for huden, både hvad angår spændstighed og glød. Denne Hydrating Glow Cream er en dagcreme, som er egnet til alle hudtyper, og giver glød og fugt. Cremen er blandt andet tilsat C-vitamin, E-vitamin, glycerin og salicylsyre, som giver fugt i op til 24 timer, reducerer rynker, giver en glattere hud og minimerer porer. Jeg elsker simpelthen denne creme. Den er så let, men samtidig lidt fed i konsistensen, og jeg vil faktisk sige, at den smelter ind i huden, ...