Ugens opskrift - Marcipan hjerter
Vi nærmer os julen mere og mere. Butikkerne har for længst stillet julepynt og andet jul frem, og vi bliver mere og mere ivrige for at få de dejlige ting med hjem.
Det kommer også til at kunne fornemmes i mine "ugens opskrifter", at vi nærmer os december. Denne uges opskrift er en både nem og lidt svær opskrift, men det smager dejligt julet. Og hvis man har en sød tand, er denne opskrift perfekt. Disse marcipan hjerter er en marcipanmasse som bliver udstukket, lagt sammen med appelsinmarmelade og kanel, og dyppet i chokolade. Og det er chokoladedelen som er lidt svær, hvis man ikke har prøvet det før. Men ellers er det en opskrift, man sagtens kan have sine børn med i køkkenet til.
Da vi snart har december, valgte jeg at lave halvdelen af hjerterne til juletræer i stedet. Det vil sige at man kan lave lige præcis det mønster eller figur som man har lyst til. Lav dog ikke marcipanen for stor, da det er ret sødt, og for mange er det en nydelse, som man ikke vil spise 10 marcipan stykker af.
Marcipan hjerter: (ca. 10 stk)
125 g marcipan
1 spsk. appelsinmarmelade
0,25 tsk. kanel
125 g overtræks chokolade (man bestemmer selv hvilken slags, alt efter smag)
Evt. frysetørret hindbær eller jordbær til pynt
Rul marcipanen ud med en kagerulle på et stykke bagepapir. Udstik marcipanen med hvilke figur I vil. Jeg udstak 2 x 5 juletræer, og 2 x 5 hjerter.
Rør appelsinmarmelade sammen med kanel. Brug en teske til at fordele marmeladen på halvdelen af marcipan stykkerne, og læg det andet stykke marcipan henover. Sørg for at der er marmelade over hele marcipanstykket, også ude i kanterne, så sidder det andet marcipanstykke bedre fast.
Sæt marcipanenstykkerne på køl, gerne 10-15 minutter, så de er helt kolde, når de skal overtrækkes med chokolade.
Smelt chokoladen, enten i en chokoladesmelter, eller over vandbad. Overtræk marcipan stykkerne med chokolade, både på den ene og den anden side, og læg dem på et stykke bagepapir. Pynt evt. med frysetørret hindbær eller jordbær. Sæt stykkerne i køleskabet, indtil chokoladen er størknet.
Marcipan hjerterne passer perfekt som sødt midt på dagen, eller til aftenkaffen. Stykkerne passer også perfekt som en værtindegave, hvor stykkerne kan pakkes ind i en lille pose eller et stykke cellofan.
God fornøjelse og velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar