Tomatsuppe
Kulden er her, og derfor er det lækkert at lave retter, som giver varme, og smager dejligt. Jeg har længe gerne ville lave tomatsuppe, og har i sidste uge endeligt fået det gjort.
Denne opskrift er en relativ nem ret. Opskriften passer til en forret for 3-4 personer, eller en hovedret for 2 personer. Jeg er en person, som ikke skal have alt for meget tomatsuppe ad gangen, da det hurtigt kommer til at overtage. Så jeg lavede opskriften, og har frosset halvdelen af den ned, så er der en nem forret til en anden dag.
Det endte dog med, at jeg ikke fik frosset resten af suppen ned. De næste dage, efter jeg havde lavet suppen, fik jeg kogt spaghetti til min frokost og tilføjede suppen, og det var rigtig lækkert.
Hvis man ønsker at der skal mere fylde i suppen, kan man tilføje pasta eller suppehorn, eller kødboller. Husk bare på, at pasta eller kødboller skal koges eller opvarmes i en gryde for sig, da tomatsuppen jo skal blendes.
Tomatsuppe:
2 dåser flåede tomater
3 stilke bladselleri
1 stort løg
2 fed hvidløg
Vand
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld frisk basilikum
2 store gulerødder
Løg skæres i tern, og steges gyldne sammen med hvidløget i en stor gryde. Gulerødder skrælles, og både gulerødder og bladselleri skæres i små tern. Gulerod og bladselleri tilføjes i gryden og steger med i 5-10 minutter. De flåede tomater hældes i gryden, og hver dåse fyldes med koldt vand, og hældes i gryden. På den måde får man både vand i suppen, samtidig med at de sidste rester fra tomaterne kommer med i retten.
Timian og basilikum hakkes og kommes i retten, og suppen koges igennem i 30 minutter.
Tilsidst blendes suppen, alt efter om man ønsker den lidt rustik eller helt blendet.
Man kan tilføje kødboller eller suppehorn hvis man ønsker det. Ellers serveres suppen med brød eller fluté.
Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar