Gå videre til hovedindholdet

Efterforskerne - Sådan fælder de Danmarks drabsmænd

Jeg har ikke nået at få skrevet et blogindlæg, om den seneste bog jeg har læst, så den kommer her. Jeg interesserer mig meget for kriminalsager, og det har jeg gjort siden jeg som barn så serien "Rejseholdet". Efterfølgende har jeg fuldt med i mange andre danske serier, som handler om netop det med, at opklare kriminalitet, f.eks. "Ørnen" og "Forbrydelsen". Jeg har faktisk set de serier så mange gange, at jeg næsten kan de medvirkendes replikker.

Derfor er jeg også meget interesseret, når jeg ser bøger, som handler om samme emne. Bogen "Efterforskerne - Sådan fælder de Danmarks drabsmænd", er den tidligere leder af Rejseholder, Bent Isager-Nielsens, anden bog, som handler om emnet, om hvordan man fælder en drabsmand. Jeg har ikke læst den første, men efter jeg har læst denne bog, kan jeg sagtens fornemme, at jeg skal i gang med den snart. Man kan læse bøgerne som man vil, da de ikke høre direkte sammen, da de handler om hver deres emne.

I denne bog, følger man en drabssag igennem hele bogen, men ved hver ledetråd i sagen, kommer man ind over en masse andre sager, men selvom det bliver lidt rodet med alle de sager, er det nemt at forholde sig til den grundlæggende sag, som det for det meste er det bogen handler om. Bogen er skabt i samarbejde med retsmediciner Hans Petter Hougen, og retsantropolog Niels Lynnerup.
Denne bog handler om en sag, hvor et lig bliver fundet brændt. Da det er brændt er det næsten umuligt at finde DNA, for hvem personen er, og hvordan personen er dræbt, hvis det altså er et drab. Og for drabsmanden er det nemmere at gå fri, da de fleste beviser mangler. Men sagen bliver til sidst løst, med hjælp fra de professionelle retsmedicinere og politifolk.

Bogen er fra 2012, og er sand, dog er der nogle steder ændret i datoer, navne og steder, og det er sket af hensyn til de pårørende, de efterladte og de folk, som har fået deres straf. Men selvom nogle ting er ændret i de forskellige sager, føler jeg alligevel, at jeg sagtens kan huske nogle af sagerne gennem tiden. Og hvis man har set serien "Rejseholder" så meget som jeg har, kan man relatere til nogle af sagerne, selvom der er lavet lidt om i dem i bogen. Hvis man forresten er vild med "Rejseholdet" kan man se alle afsnittene på DRs hjemmeside www.dr.dk/bonanza . Der ligger også rigtig mange andre serier, og julekalendere, hvis man er interesseret i det.

(C) DR
Tilbage til bogen, er det en rigtig spændende bog, og det er svært at lægge den fra sig. Det eneste minus er lidt, at Bent Isager-Nielsen i første halvdel af bogen, henviser til hans første bog rigtig tit. Til sidst får man lidt en følelse af at denne bog "bare" er en gengivelse af første bog, hvilket er synd. Men har jeg tænkt mig at give første bog en chance, og så er der også udgivet en helt ny bog, som Bent Isager-Nielsen, også har skrevet. Denne bog hedder "De 7 dødssynder", som jeg helt sikkert også skal have læst.

Jeg får tit inspiration til boglæsning, og især i den kolde tid, er det spændende at sidde indenfor, og få læst gode bøger. Jeg håber derfor også, at I har fået inspiration til at huske at få læst bøger. Selvom vi er havnet i en travlt tid, især inden jul, er det vigtigt at holde sin læsning ved lige. God fornøjelse.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
Eksklusiv hudpleje fra SkinCeuticals Reklame - I samarbejde med SkinCeuticals og Smartson, har jeg været udvalgt til at teste to hudplejeprodukter fra SkinCeuticals. Som I ved, så elsker jeg at bruge hudpleje hver dag, og har rutiner både morgen og aften, og kan se en betydelig ændring på min hud med den forkælelse. Ud fra det vil jeg sige, at jeg kender en del hudpleje, ikke at jeg har prøvet alle mærker, for økonomisk er det voldsomt, men jeg vil sige, at jeg kender mange mærker af navn. Derfor var det meget spændende, da jeg ansøgte Smartson om at prøve hudpleje fra SkinCeuticals, fordi jeg aldrig har hørt om dette mærke før. Da pakken kom til mig, søgte jeg lidt op, både om mærket og også om produkterne, og nederst kommer jeg til at sætte nogle link ind, så I kan klikke ind og få mere information om de to produkter, og det er også via disse links, at du kan investere i dem, hvis du ønsker det. Hvilke produkter var det så, at jeg modtog? Jeg modtog en serum med navnet H. A. Intensif
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege