Gå videre til hovedindholdet

At åbne op for nye budskaber 

Som jeg beskrev i nytårsindlægget, var min plan i det nye år, at huske at gøre de ting som jeg gerne ville. Derfor har jeg været i gang med at høre nogle podcasts, og er startet på nye serier, og film som jeg længe gerne har ville se og høre til ende.

Selvom man måske ikke synes om emnet, er jeg ret god til at få hørt og set programmer som handler om noget, jeg normalt ikke ville synes om, eller måske havde interesse for. Det vigtigste er at være åben over for emnet, og det er tit at jeg finder andre budskaber i programmerne end det største budskab. Jeg skal her komme med et eksempel:

I går formiddags fik jeg sat mig ned for at høre podcasten "Hvordan lever man med sorgen over at have mistet et barn?", som handler om sjælesorg, og er udgivet af Folkekirken. Selvom emnet at miste et barn ikke er noget, jeg 100 % kan sætte mig ind i, fik jeg stor forståelse for emnet, og selvom podcasten er udgivet af Folkekirken skal man ikke være religions forskrækket over at høre den, for jeg fik så meget ud af at høre udsendelsen.

Podcasten satte gang i mange emner, blandt andet - magtesløshed og utilstrækkelighed. To emner som ikke kun kan sættes i forbindelse med at miste et barn. Men mange føler det nok også i dagligdagen, selvfølgelig på et andet niveau, når de ting vi sætter os i hovedet, ikke kan fuldføres, og det kommer til at gå ud over dem vi holder af.

Et andet emne som podcasten kom ind på var ensomhed, og jeg fik noteret citatet: "Ensomhed betyder at det jeg har, ikke opfylder savnet, af det jeg længes efter". Og det citat kan man sagtens sætte sig ind i, i sådan et savn, og derudover kan vi også sætte os ind i emnet i disse corona-tider.

Podcasten "Hvordan lever man med sorgen over at have mistet et barn" handler om Mads, som har mistet sin 15-årige datter efter kort tids sygdom. Han taler i udsendelsen med Christian Busch, som er ansat som hospitalspræst på Rigshospitalet.

Et sidste budskab, som jeg vil komme ind på er, det at miste. Vi har næsten alle sammen prøvet at miste en eller flere, som vi holder af. Og jeg synes, at det var interessant, hvordan faren Mads og hospitalspræsten Christian Busch taler om ordet at miste, og det at sørge skal være mere tilladt. Førhen sagde man "Nu gælder det om at sige farvel, komme videre, give slip og komme videre", hvor det mere er blevet tilladt nu at sige "Man skal sige farvel, give slip og holde fast". Det at holde fast i sorgen og tænke på den afdøde som stadig et medlem af familien/vennekredsen, som man har mistet. Hospitalspræsten Christian Busch fortæller at det engelske ord Remember (eller udtalt som re-member) er det perfekte udtryk, i stedet for vores danske ord som at huske, minde, erindre. Re-member er at genindsætte som medlem (i en fortælling). Altså at den afdøde ikke er der fysisk, men at vi stadig skal tænke på det vi har oplevet, sammen med personen.

Jeg kan virkelig anbefale, at man hører podcasten, da den gav en masser emner og budskaber til eftertanke. Jeg fandt podcasten på "Podcast-app'en", hvor I sikkert også kan finde den, hvis den har vækket interesse. Jeg skal snart i gang med de andre udsendelser, som også ligger inde i mappen "Sjælesorg" i app'en.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma