Gå videre til hovedindholdet

Daisy - en prinsesse i Danmark


I anledning af Dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum, fandt jeg et godt tilbud hos Forlaget Cobolt. Det er ikke så tit, at jeg skriver om bøger, som jeg ikke får tilsendt som anmeldereksemplar, men jeg synes, at jeg ville skrive om denne bog "Daisy - en prinsesse i Danmark", som jeg købte på tilbud hos forlaget selv, i anledning af Dronningens jubilæum.

Jeg er royalist, og følger for det meste med i alle de kongelige begivenheder, som bliver sendt i fjernsynet, og jeg er meget optaget af det. Da bogen "Daisy - en prinsesse i Danmark" udkom i 2014 var jeg meget interesseret i at læse den, og der skulle åbenbart et jubilæum til før, at jeg fik købt og læst den.

Jeg har måtte læse den på rekordtid, for jeg hentede den fra posten i går (13/1), og har fået læst de 76 sider, som bogen indeholder hurtigt, så jeg kunne nå at skrive dette indlæg og poste det i dag, da det jo netop er i dag, at Dronning Margrethe kan fejre sit jubilæum.

Tilbage til bogen "Daisy - en prinsesse i Danmark" som er en indbunden tegneserie med de flotteste detaljer. Jeg er meget imponeret over de mange detaljer, som både er i teksten, men specielt også i tegningerne. Jeg har taget et enkelt billede inden i bogen, hvor I kan se de mange detaljer.


Bogens handling begynder 9. april 1940, da 2. Verdenskrig begynder, og undervejs i bogen kommer vi både omkring krigens handlinger, de tre danske prinsessers fødsler, to kongers dødsfald, prinsessernes kærlighed, sorg, Grundlovens ændring og de to danske prinsers fødsler. Men ud over de store begivenheder, er der også massere af humor, hvor man virkelig føler, at man kommer under huden på de kongelige, især Kong Frederik 9.'s humor, men også en ung Prinsesse Margrethes tanker om, at skulle påtage sig den store opgave at blive Danmarks Dronning.

Jeg er så glad for, at jeg fik købt bogen eller tegneserien, og jeg blev mere opmærksom på, at jeg læser for lidt tegneserier, for de kan virkelig noget andet end almindelig skønlitteratur. Der er både en anden form for nemhed i læsningen, ved at der er billeder, men man skal alligevel tænke mere over handlingen og holde styr på det hele. Jeg kan bestemt anbefale dig at læse bogen, både hvis du er interesseret i den kongelige familie, eller hvis du er historie interesseret. Hvis du er blevet nysgerrig på bogen, kan du klikke HER og læse mere om den.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Boganmeldelse af Den forstenede greve Reklame/Anmeldereksemplar - Jeg har fået bogen "Den forstenede greve" tilsendt fra forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af de to ejere af forlaget nemlig, tvillingebrødrene Søren og Morten Ellemose. Bogen "Den forstenede greve" er en sammensat bog af 15 noveller, som selvom hver novelle er en historie for sig, bliver kædet sammen til en samlet fortælling. Selve historien handler om en journalist, som bliver kontaktet angående en historie. Det eneste som er noteret er en adresse. Mystikken er der, for hvilken historie er der tale om? Journalisten møder greven, som har tiden imod sig. Grevens krop bliver mere og mere forstenet for hvert minut der går. Det er ikke bare én historie, som skal fortælles, men flere. En historie for hver novelle. Har journalisten nok papir med på sin blok, og har han nok bånd på sin diktafon? Og hvad med greven, når han at få fortalt alle de planlagte historier inden tiden er forbi? Som tidligere
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma