Efterårets opskrift
Det er blevet mandag, og det
betyder jo ugens opskrift. I dag har jeg valgt en opskrift som egner sig til
efteråret, og samtidig er rigtig nem at lave. Det tager kun højest 10 minutter,
og man har et glas fuld af nydelse.
Dem som følger mig på Instagram
ved, at jeg den sidste uge har prøvet at lave æblegelé, og har flere gange
forbedret fremgangsmåden, og jeg er nået frem til en stor succes, hvor alle kan være
med, og man kan ovenikøbet få børnene med i køkkenet. Glasset med æblegelé kan
også være en god idé som værtindegave.
Opskriften passer til de små honningglas fra Jacobsens, og når man
bruger Atamon, har det lang holdbarhed. Selvom det ikke er sikkert, at det
kommer til at holde længe. Glasset bliver i hvert fald hurtigt spist, ved jeg af
erfaring, men så er det godt, at det kun tager 5-10 minutter at lave et nyt glas. 



1 lille æble
1 husblas
1 dl æblejuice
Atamon
Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 5 minutter, imens sættes
en gryde vand over, så husblassen efter de 5 minutter kan blive smeltet i et
vandbad. Æblet skrælles, og rives groft. Glasset pensles med Atamon, så indholdet kan
holde sig. Det revne æble tilsættes i et lille glas (jeg har brugt et
honningglas, fra Jacobsens. Det passer perfekt i størrelsen). Husblassen smeltes
over vandbad, og æblejuicen tilsættes. Der røres rundt med en ske, og
blandingen hældes over i glasset, over det revne æble. Glasset sættes i
køleskabet, gerne natten over, så er der lækker æblegelé til morgenmaden. Geléen
passer rigtig godt oven på en ostemad, i stedet for marmelade.
Jeg håber, at I har fået god inspiration til, hvordan man kan bruge
tiden i køkkenet, især her i ferien, hvor tiden er til det. Samtidig er det også
en god grund til at tage børnene med, hvor de ser at et produkt bliver lavet,
og som de kan være stolte af. Det vil helt sikkert også være en god gave til
bedsteforældrene, som helt sikkert vil nyde og beundre børnebørnenes arbejde.
Kommentarer
Send en kommentar