Ugens opskrift - Nem broccolitærte med skinke
Efteråret er for alvor over os, vejret i dag var været gråt, og det bliver hurtigere mørkt. Det betyder også, at energien måske ikke altid er der, til at stå flere timer i køkkenet. Derfor har jeg fundet frem til denne opskrift, som smager dejligt, og som ovenikøbet er nem.
Denne uges opskrift er en nem broccolitærte med skinke, men man kan evt. skifte skinken ud med kyllingetern, hvis man mere er til det. Og hvis man har enten skinke eller kylling som rester fra dagene før, kan det bestemt også anbefales.
Nemheden i opskriften er på grund af, at jeg har købt tærtedejen færdigt, og det indrømmer jeg, at jeg tit gør, når der skal bages tærte, eller pizzadejen til pizza. Det er noget nemmere, da dejen er lavet, og rullet ud på bagepapir.
Diameteren på dejen var lidt længere end min tærteform, så jeg valgte at bøje resterne ud over kanten, så den blev sprød. Smagen på kanten gjorde, at jeg fik lyst til at prøve at skære den af en anden gang, og lave en pesto, som vil blive smurt på dejen, og blive til stænger, og så bages i ovnen. Men det må jeg prøve en anden gang.



Men tilbage til tærten, som blev en stor succes. Jeg brugte et halvt broccoli, som I også vil kunne se i opskriften, men jeg brugte for det meste kun blomsten, men smid aldrig stokken fra broccoli, hvidkål eller blomkål ud. Den kan altid bruges til suppe, salat og i gryderetter, det smager himmelsk. Vandet som blev tilbage, da jeg kogte broccoli, løg og porre gemte jeg til dagen efter i en god klar suppe.
Nem broccolitærte med skinke:
1 pakke tærtedej
½ broccoli (mest blomsten)
2 mindre porre
1 løg
1 pakke revet ost
2 æg (str. XL) - Hvis man ikke har XL æg, så brug 4 M æg
2 dl mælk
200 g skinke i tern
Salt & Peber
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær broccoli i mindre buketter, porre i skiver, og løg i store tern. Kog det hele 5 minutter.
Læg dejen i en tærteform (uden bagepapiret), prik ned i dejen med en gaffel, og kom dejen i ovnen i 10 minutter. Når tærtebunden har bagt 10 minutter, tages den ud. Vandet hældes fra broccoliblandingen, gem gerne vandet til f.eks. suppe en anden dag, der er meget smag i vandet. Hæld broccoliblandingen over tærtedejen. Derefter skinken.
Pisk æg, mælk og salt og peber. Tilsæt revet ost. Hæld denne blanding over tærten.
Kom tærten i ovnen i 30 minutter, og server med en lækker salat til.
Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar